Administratia Obama intentioneaza sa infiinteze un departament militar care sa se concentreze pe protejarea retelelor informatice ale Pentagonului si pe capacitatile ofensive in razboiul cibernetic, informeaza actuali si fosti oficiali

Initiativa va imbunatati eforturile armatei de a-si proteja retelele de atacurile hackerilor, in special cei din state ca Rusia sau China, potrivit ziarului Wall Street Journal, citeaza NewsIn.

Oficiali din Pentagon au fost citati, spunand ca noul centru de comanda va fi prezentat in urmatoarele saptamani. Acesta va fi condus probabil de un general, iar la inceput va face parte din centrul strategic de comanda al Pentagonului.

Presedintele Barack Obama va anunta in curand un plan pentru imbunatatirea securitatii informatice, dupa ce Casa Alba va incheia o revizuire a situatiei din acest domeniu.

Publicatia a scris zilele trecute ca mai multi hackeri au intrat in cel mai costisitor program de armament al Pentagonului, proiectul Joint Strike Fighter, in valoare de 300 miliarde de dolari. Ziarul a citat actuali si fosti oficiali, care au spus ca intrusii au reusit sa copieze date privitoare la design si sistemele electronice ale avionului. Totusi, nu au avut acces la materiale foarte sensibile, care sunt pastrate pe calculatoare ce nu sunt conectate la Internet, potrivit cotidianului.

Sursele au spus ca intrusii au intrat prin puncte vulnerabile in reteaua a doua dintre cei trei companii implicate in construirea avionului. Lockheed Martin Corp conduce acest contract, iar Northrop Grumman Corp si BAE Systems PLC au roluri majore.

Potrivit cotidianului, oficialii de la Pentagon au refuzat sa confirme direct informatia, dar fortele aeriene au demarat o ancheta. Fosti oficiali au declarat ca se pare ca atacurile au fost initiate din China, dar au notat ca originea exacta este dificil de depistat.

Ambasada chineza a subliniat ca aceasta tara "se opune si interzice toate formele de infractiuni cibernetice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.