Jurnalista Natalia Morar, care a fost printre organizatorii actiunii de protest din 6 aprilie impotriva victoriei comunistilor la alegerile parlamentare care avusesera loc cu o zi mai devreme, este in arest la domiciliu.

Sotul Nataliei Morar, Ilia Barabanov, scrie pe blogul jurnalistei ca aceasta nu se ascunde de nimeni. "Natalia Morar nu a fugit in Romania si nici nu s-a refugiat pe teritoriul Ambasadei SUA. La prima solicitare, imediat ce a venit citatia, ea s-a prezentat de bunavoie la Procuratura Generala si a raspuns la toate intrebarile", relateaza Ilia Barabanov, conform NewsIn.

Initiatoarea 'Revolutiei Twitter', vanata de autoritati

Potrivit lui Barbanov, in prezent se fac investigatiile, iar dosarul intentat jurnalistei tine de articolul 285 din Codul Penal al Republicii Moldova – organizarea de dezordini in masa. "Natalia nu-si recunoaste vina. Si speram ca in urma unor investigatii obiective toate pretentiile formulate fata de ea vor disparea. Ea nu este in inchisoare, ci doar in arest la domiciliu, cu mama si fratele si nu are voie sa comunice decat cu rudele foarte apropiate”, mai scrie Ilia Barabanov.

Acesta ii roaga pe toti prietenii sa nu o sune pe jurnalista in urmatoarele zile, sa nu-i trimita SMS-uri si nici mesaje electronice.

Intr-un interviu acordat postului de radio Eho Moskvi, Barabanov este de parere ca durata arestului la domiciliu pentru Natalia Morar nu va depasi zece zile.

Declaratiile lui Ilia Barabanov sunt contrazise insa chiar de Natalia Morar, care este citata miercuri de cotidianul britanic The Guardian cu declaratia ca este obligata sa doarma in fiecare noapte in alta parte, pentru ca politia sa nu o gaseasca. Jurnalista a spus ca nu a dormit de doua nopti si se muta din apartament in apartament, ca sa nu fie gasita de politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.