Realizarea este o premiera mondiala * Cercetatorii au reusit crearea organului din celule susa din cordonul ombilical al unui nou-nascut
O echipa de cercetatori de la Universitatea Newcastle, Marea Britanie, au anuntat o premiera mondiala, ficatul uman artificial dezvoltat din celule susa prelevate din cordonul ombilical al unui nou-nascut, informeaza editia electronica a cotidianului Telegraph. Cercetatorii britanici au reusit sa dezvolte un ficat in miniatura, de marimea unei monede de 1 penny, si acesta va fi utilizat pentru testarea unor noi medicamente pentru care s-ar fi apelat in mod traditional la animale. Cercetatorii au indicat ca este prima etapa in crearea de sectiuni de ficat care pot fi utilizate pentru a repara organe afectate.

Expertii se asteapta ca, in curand, sa poata crea chiar organe intregi care sa functioneze normal. Crearea acestui mini-ficat a implicat prelevarea de celule susa, capabile sa se dezvolte in tipuri diferite de tesuturi, din cordoanele ombilicale ale unor nou-nascuti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.