Afla ce spune cel mai recent studiu realizat de cercetatorii britanici.

Aproximativ 40% din tipurile de cancer din lume sunt cauzate de modul de viata. Potrivit unui studiu recent, peste 130.000 de oameni diagnosticati cu cancer in Marea Britanie s-au imbolnavit din cauza alcoolului, alimentatiei gresite si a fumatului.

Tutunul este principala cauza a imbolnavirii cu cancer la barbati in procent de 23%, iar la femei de 15.6%. Consumul scazut de legume si fructe se afla pe locul doi.

Potrivit studiului, aceasta este cea mai completa analiza a subiectului si scoate la iveala faptul ca oamenii se pot proteja de cancer alegand sa duca un stil de viata sanatos.

Femeile sunt foaret afectate de greutate, pe langa alcool si fumat, iar cele care sunt supraponderale sunt mai predispuse la cancer decat cele cu o greutate normala.

Cancerul la plamani este cauzat de fumat, cancerul la san este legat de obezitate, iar cancerul la stomac de cantitatea mare de sare din alimentatie.

Sursa: BBC

Cercetatorii au ajuns la aceste date utilizand informatii stranse pe parcursul a 15 ani, si analizand 18 tipuri de cancer identificate in Marea Britanie. Potrivit raportului citat, 23% din barbati fac cancer din cauza fumatului, 6.1% din cauza lipsei legumelor si fructelor din alimentatie, 4.9% din cauza locului de munca, 4.6% din cauza alcoolului, 4.1% din cauza obezitatii, iar 3.5% din cauza expunerii excesive la soare, scrie BBC.

In cazul femeilor, lucrurile stau in felul urmator: 15.6% fac cancer din cauza fumatului, 6.9% din cauza alimentatiei sarace in legume si fructe, 3.7% din cauza infectiilor, 3.6% din cauza expunerii la soaresi doar 3.3% din cauza alcoolului.

Doctorul Harpal Kumar, directorul executiv al Cancer Research UK avertizeaza ca „un mod de viata sanatos nu le garanteaza oamenilor ca nu vor face cancer, insa va contribui semnificativ la micsorarea riscului”.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Riscul poate fi micsorat prin renuntarea la fumat, consumul de alcool redus, urmarirea greutatii si o viata activa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.