Exista vreo persoana in lumea asta care sa nu isi doreasca sa fie fericita? Probabil ca nu. Insa care este cheia fericirii?

Pana la urma, fericirea face viata mai placuta. Iar studiile au aratat ca oamenii fericiti traiesc si mai mult decat cei nefericiti, sunt mai putin inclinati sa recurga la acte de violenta si au sanse mai mari sa fie in relatii de lunga durata. Sa nu mai spunem ca adultii fericiti sunt mai productivi – deci buni pentru economie!

Si oricat de fals ar parea sa fim vesnic fericiti (si poate imposibil), fericirea adevarata nu inseamna sa fi mereu cu zambetul pe buze, si nici atunci cand echipa noastra preferata de fotbal castiga un meci, sau cand ne cumparam o pereche de pantofi.

A fi fericit are un inteles mai profund si are legatura cu evaluarea noastra si a celor din jur, cu puterea de a cauta aspectele pozitive din evenimentele din viata noastra, si cu sentimentul de incredere pe care il avem atunci cand ne gandim la obstacolele zilnice.

Nimeni nu te pote feri de durere si suparare atunci cand iti pierzi locul de munca, atunci cand iti moare animalul de companie sau atunci cand ai probleme in viata sentimentala. Insa oamenii care sunt optimisti au tendinta de a raspunde mult mai bine la aceste probleme decat cei pesimisti.

Au fost aduse dovezi stiintifice care sustin ca fiecare din noi poate invata sa isi imbunatateasca starea de spirit. Si putem face asta schimbadu-ne… creierul.

Acum aproape 2 decenii, era un dat sa credem ca, pana la varsta de 25 de ani, creierul se maturizeaza in totalitate si ca dupa aceasta varsta nu se mai poate face nimic. Insa de curand am aflat, datorita neurostiintei, ca se pot forma noi conexiuni la nivelul neuronilor toata viata. Si mai stim ca atunci cand o persoana se gandeste la lucruri frumoase, creierul sau devine mai activ in zonele responsabile cu fericirea, scrie Daily Mail.

Citeste si:
Analiză făcută din birou. Un salariu de 1.400 de lei, suficient...
Analiză făcută din birou. Un...

Nu de parte de noi gandul ca daca ne gandim la lucruri care ne aduc fericirea, putem sa ne antrenam creierul si sa ne marim zona responsabila cu fericirea.

Un psihiatru din Italia a facut un mic experiment pe pacientii sai. Giovanni Fava i-a rugat pe oameni sa tina un jurnal al fericirii, si astfel a descoperit ca, odata ce oamenii dadeau detalii despre momentele lor fericite, ganduri pozitive li se instalau in creier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.