Pe carucioarele sau cosurile de la super-marketuri exista mai multe bacterii decat intr-o toaleta publica sau intr-un mijloc de transport in comun, iar copiii sunt principalii afectati.
Data viitoare cand mergem la cumparaturi trebuie sa avem grija pentru ca in cos vom avea mai mult decat produse.

Potrivit ultimelor studii, numarul bacteriilor care exista pe cosurile de cumparaturi este atat de mare cat sa traga un semnal de alarma. Cercetatorii spun ca, de fapt, aceste bacterii traiesc nu numai pe manerele cosurilor, dar si pe locurile unde stau copiii. Servetelele antibacteriane nu reusesc decat sa ofere comfort psihic si atat, insa nu are puterea de a le distruge.

Universitatea din Arizona a intreprins studii pe mai multe cosuri de cumparaturi din parcarile super-marketurilor din marile zone metropolitane din SUA.

“Am testat orasul Sioux, Iowa, San Francisco, Los Angeles, California, Portland si Atlanta. Am facut teste pe carucioarele de cumparaturi din magazinele alimentare, aflate in parcari, nu si din interiorul magazinelor.”, spun cercetatorii, citeaza Digital Journal.

In studiu se fac referiri la cercetari recente care au revelat faptul ca produsele din carne cruda sunt de cele mai multe ori contaminate cu bacterii periculoase pentru intestine. De asemenea, acestia atrag atentia asupra riscurilor la care sunt expusi copiii care merg in carucioarele de cumparaturi. Acestia pot fi usor infectati cu Salmonella si cu Campyobacter.

Un studiu din 2010 arata ca manerele carucioarelor de cumparaturi sunt adesea reponsabile pentru infectiile cu sfailococii aurii. Acesta este cel mai des intalnit stafilococ care afecteaza oamenii. Pe corpul uman, stafilococul este cel mai des intalnit in zona nasului.

Desi oricine poate contacta stafilococi, riscul este mai mare in cazul bebelusilor si a copiilor, a mamelor care alapteaza, a persoanelor cu sistemul imunitar slabit, sau a celor cu plagi deschise.

Citeste si:
Nu te abține niciodată din a strănuta. Ce ți se poate întâmpla
Nu te abține niciodată din a...

In peste 72% din carucioarele testate au fost gasite organisme coliforme, prezente in general in mediul inconjurator. Cea mai des intalnita a fost E.Coli. Aceasta traieste in intestine si ajuta la descompunerea mancarii. Tulpini nocive ale acestei bacterii pot ajunge in sange si pot fi cauza unor infectii severe. Simptomele bacteriei E. coli sunt durerile puternice de stomac, crampe, voma si diaree.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.