Cu filme precum Star Trek sau Odiseea Spatiala, plus alte milioane de carti SF, oamenii au crezut mereu ca undeva acolo in adancimile spatiului, trebuie sa existe viata extraterestra.

Cu toate astea, expertii sunt de parere ca sansele de a ne intalni cu o civilizatie extraterestra sunt aproximativ 0, pe masura ce descoperim tot mai multe planete, complet nepopulate.

Astronomii sunt de parere ca suntem singuri in univers, si se indoiesc ca ar exista ale planete cu creaturi inteligente suficient de aproape de Pamant pentru a intra in contact cu ele. [VIDEO] Cat de periculoasa e intalnirea cu extraterestrii?]

Viata nu poate exista in conditii ostile. Iar vestea proasta este ca majoritatea din cele 500 de planete descoperite pana acum au conditii extreme: sunt ori prea calde, ori inghetate. [NASA a descoperit prima planeta stancoasa]

"Noile informatii pe care le-am primit de la NASA arata ca am putea fi singuri in univers. Sunt foarte putine sisteme solare sau planete ca a noastra", a declarat profesorul Howard Smith, astofizician in cadrul Universitatii Harvard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.