Parerile sunt impartite intre experti si oameni de stiinta asupra sigurantei contactului uman cu fiintele extraterestre.
In timpul Conventiei SETIcon (In cautarea Intelegentei Extraterestre) diversi oameni de stiinta si experti in domeniu nu au reusit sa ajunga la un consens: daca oamenii si extraterestrii s-ar intalni, omenirea ar fi amenintata? Sunt extraterestrii creaturi periculoase sau pasnice?

Binecunoscutul astrofizician, Stephen Hawking, a declarat in aprilie ca nu ar fi o idee prea inteligenta sa intram in contact cu extraterestrii deoarece acestia ar putea anihila umanitatea pentru a se folosi de resursele pamantului, scrie digitaljournal.

In cadrul Conventiei SETIcon, ce a avut loc la California in perioada 13-15 august, experti in domeniul astronomiei si in cautarea de viata extraterestra s-au contrazis in legatura cu siguranta oamenilor, odata ce acestia ar da nas in nas cu fiinte din afara Terrei, relateaza Space. Unii dintre experti au subliniat faptul ca este riscant sa le trimitem semnale asupra existentei noastre, iar altii au subliniat faptul ca, oricat de periculosi ar fi extraterestrii, nu este foarte posibil sa fim afectati de la distante interstelare.

"Nimeni nu poate spune ca nu exista niciun risc in a transmite aceste semnale", a declarat fostul lider al Comitetului Academiei Internationale de Astronauti, John Billingham. “Personal, sunt de acord cu Hawking si cred ca nu ar fi intelept sa le transmitem", a mai adaugat acesta, in cadrul conventiei SETI, unde i-a fost ceruta parerea cu privire la noua misiune a SETIcare-si propuna sa materializeze intalnirea omului cu extraterestrii.
Seth Shostak, astronom senior in cadrul SETI, nu a fost de acord cu ideea lui Billingham deoarece planeta Pamant a emis foarte multe semnale pana acum, din cauza radiatiilor radio si TV: "Orice formatiune de viata care ar fi putut sa ne amentinte poate sti cu usurinta ca ne aflam aici. Nu e cazul sa facem mare haz din asta" . Intre timp, altii au mai adaugat motive destul de amuzante precum: "nu are sens ca o civilizatie extraterestra sa ne atace, deoarece timpul, energia, costul si transportarea resurselor de pe Pamant catre Palneta lor originala sunt prea mari". "Acest atac este similar cu comandarea unei carti de pe Amazon si plata unor cheltuieli de livrare de 60.000 de dolari", a mai adaugat Shostak.

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a mai facut o declaratie socanta recent, potrivit careia omenirea ar trebui sa colonizeze spatiul in urmatorii 200 de ani pentru a supravietui. "Cred ca viitorul pe termen lung al rasei umane se afla in spatiu. Va fi si asa destul de dificil sa evitam producerea unei catastrofe pe Terra in urmatorii 100 de ani, fara a mai vorbi despre urmatorul mileniu sau milion de ani", a declarat savantul britanic pentru site-ul Big think.

Citeste si: ["Extraterestrii ar trebui cautati pe Pamant, nu in Cosmos"]

[Churchill a "ascuns" extraterestri in al II-lea Razboi Mondial]



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.