Fostul premier britanic Winston Churchill ordonase pastrarea secretului in legatura cu aparitia OZN-urilor in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, pentru a evita panica in randul populatiei, arata un raport al Ministerului Apararii, citat de AFP.

Spre sfarsitul razboiului, la o data neprecizata, un avion de recunoastere al Fortelor Regale britanice a observat un obiect metalic zburand in apropierea sa si disparand rapid, transmite MEDIAFAX.

Incidentul a fost evocat in cursul unei reuniuni la care participau Winston Churchill si generalul american Dwight Eisenhower, la acea vreme comandant al fortelor aliate.

Dupa cateva decenii, in 1999, un om de stiinta din Leicester cerea lamuriri din partea Ministerului Apararii in legatura cu incidentul care ii fusese povestit de bunicul sau. Potrivit omului de stiinta, Churchill ar fi declarat: "Acest eveniment trebuie considerat secret pentru ca s-ar crea panica in randul populatiei si s-ar reduce increderea in Biserica".

Scrisoarea din 1999, declasficata joi, este urmata de un raspuns al Ministerului Apararii, care sustine ca nu are informatii despre reuniune sau incident. "Inainte de 1967, rapoartele despre OZN-uri erau distruse. In consecinta, orice informare din timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial probabil a fost distrusa", precizeaza Ministerul.

"O persoana prezenta la intalnire a evocat posibilitatea unui OZN, iar Churchill a declarat ca incidentul trebuie sa ramana secret timp de 50 de ani", scria in 1999 omul de stiinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.