Ahmad al-Dulaymi, un finantator al-Qaida care ar fi condus o celula si in Romania si care este pe lista neagra a SUA, recunoaste ca a vizitat Romania, dar spune ca a vrut doar sa vada o fabrica de pungi de plastic, relateaza The Sun.
Ahmad al-Dulaymi, 38 de ani, traieste in apropierea stadionului Wembley. Guvernul american spune ca acesta a finantat grupari teroriste chiar din locuinta sa. Reporterii The Sun l-au depistat si el le-a spus ca ii multumeste lui Allah de fiecare data cand un soldat britanic moare in lupta. De asemenea, a lansat amenintari la adresa ambasadorilor britanici, scrie NewsIn.

Prezentandu-se drept liderul unui puternic trib sunnit cu 350.000 de membri din Fallujah, Irak, barbatul spune ca fortele sale au luptat impotriva trupelor britanice din Irak. O lista cu presupusele sale activitati poate fi gasita pe site-ul Trezoreriei americane. Potrivit site-ului, "din martie 2009, al-Dulaymi a transportat arme si explozibili in Irak din Siria, cu ajutorul unei companii cu sediul in Marea Britanie, iar armele erau destinate al-Qaida din Irak". De asemenea, o celula sub comanda sa a actionat in Bucuresti, strangand bani pentru militantii lui Osama ben Laden inca din 2007, cu ajutorul traficului cu cafea si tigari.

O sursa din ambasada americana din Londra a declarat ca al-Dulayimi se afla pe lista celor care sustin terorismul. "A-l include pe aceasta lista este primul paas al procedurii. Vrem sa-i anihilam reteaua, sa-i blocam bunurile", a spus sursa.
Autoritatile nu stiau unde se afla acesta, dar o investigatie The Sun a descoperit ca al-Dulaymi se bucura de un stil de viata luxos, chiar in apropiere de stadionul Wembley. El are o masina BMW si plateste o bona pentru a avea grija de cei doi copii ai sai. Nu se stie unde se afla mama copiilor.

Autoritatile americane sustin ca el foloseste 16 nume false. Intrebat ce crede despre ben Laden, el afirma; "Seicul Osama este un om maret, pentru ca lupta impotriva opresiunii". Arata cu mandrie cinci rani provocate de gloante, in piept si in picioare. Intrebat daca a luptat vreodata impotriva fortelor britanice si americane, raspunde: "no comment".

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

Al-Dulaymi este vazut in Irak ca un lider al rezistentei si este urmat de mii de militanti. Insa el neaga orice legatura cu al-Qaida si sustine ca SUA vor sa il distruga. Recunoaste ca s-a dus in Romania in 2007, dar spune ca s-a aflat acolo doar pentru a vizita o fabrica de pungi de plastic. Al-Dulayimi avertizeaza ca un ambasador britanic va fi asasinat, daca el va fi arestat.

"Tot ce scrie pe acel site este o minciuna. Un singur lucru este adevarat, acela ca ajut orfanii al-Qaida. Noi controlam cel mai mare trib din Fallujah, Albu Issa. Mi-as insela credinta si poporul, daca le-as ordona sa opreasca rezistenta. De ce ar face asta? Americanii ne violeaza femeile. De aceea le spun sa lupte", explica al-Dulaymi.

El a obtinut azil politic in Marea Britanie in urma cu noua ani, spunand ca Saddam Hussein incerca sa scape de el. A aplicat recent pentru cetatenia britanica, dar a fost refuzat.

Citeste si:
Fiul lui Osama ben Laden, Hamza, ameninta ca se va razbuna pe SUA
Fiul lui Osama ben Laden,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.