In iunie anul acesta, dupa ce a observat ca toate rudele de sex feminin ale sotului ei au suferit de cancer la san, o mama in varsta de 27 de ani a decis ca fiica ei sa nu se nasca cu acest risc, apeland la specialistii in fertilizarea in vitro.
Fetita a crescut dintr-un embrion modificat astfel incat sa nu contina gena BRCA 1, care transmite pericolul cancerului la san din generatie in generatie, informeaza ,,The Independent’’. Fiecare fata nascuta cu aceasta gena are sanse de 50 pana la 85% pentru a contracta aceasta boala.
Tehnica folosita pentru aceasta programare genetica, cunoscuta sub numele de diagnostic genetic de preimplantare (PGD), a fost folosita deja in Marea Britanie pentru a-i elibera pe nou-nascuti de afectiuni mostenite, precum fibroza chistica sau boala neurodegenerativa Huntington.
Lucrurile stau diferit insa in cazul cancerului la san, care nu afecteaza inevitabil pruncul la nastere, putand aparea sau nu de-a lungul vietii. In plus, exista sanse ca aceasta boala sa fie vindecata, daca este depistata la timp.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenorii citesc: recomandări de lectură de la Florin Vișa
Sursa: start-up.ro
-
Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun -...
Sursa: garbo.ro
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Renault arată că un constructor auto mai poate avea suflet și...
Sursa: wall-street.ro