Trăim într-o lume agitată în care timpul a devenit la fel de prețios ca aurul. Viața noastră se desfășoară adesea într-o rutină apăsătoare, ce nu ne mai lasă loc pentru pasiuni sau pentru îngrijirea personală. Într-o astfel de lume, ce trăiește cu piciorul pe pedala de accelerație, chiar și o simplă plimbare în parc pare a fi o muncă de Sisif…deci să nu mai vorbim despre mersul la sală. Ți se pare a fi un țel imposibil? Nu trebuie să cazi pradă disperării…cu puține accesorii te poți antrena acasă. Însă ar mai fi ceva…îți dorești să câștigi masă musculară și să ai un corp sculptat. În acest nou context intră nutrienții. Așadar, ai început să te antrenezi acasă și te gândești să introduci suplimente, dar nu ești sigur ce tip de produse ți se potrivesc? Este grozav, pentru că despre asta este vorba în acest articol. După ce îl vei citi, sperăm că subiectul va deveni banal de simplu și evident pentru tine. Antrenamentele regulate la domiciliu nu diferă mult de cele efectuate într-o sală de sport profesională. Prin urmare, există o gamă foarte asemănătoare de suplimente la care merită să apelezi. Desigur, depinde mult și de obiectiv - reducerea grăsimilor sau poate dezvoltarea țesutului muscular? Sau, cum am spus, celebrele “pachetele”?

Elementele de bază ale suplimentării

Unul dintre fundamentele succesului antrenamentelor a fost, este și va fi întotdeauna dieta. Prin urmare, dacă te confrunți cu orice deficiențe în echilibrul său, trebuie să ai grijă de acest aspect cât mai curând posibil! Cu alte cuvinte, în funcție de deficiențe, apelează la nutrienți și suplimente precum:

Gainers (suplimente carbohidrați-proteine)/suplimente proteice, sau „vrac” - toate aceste categorii diferă în proporție de carbohidrați și proteine, ceea ce îți va permite să alegi un produs care să corespundă cerințelor tale.

Suplimente de vitamine și minerale (cu siguranță, această este una dintre cele mai importante probleme) - deficiențele de vitamine și minerale se traduc printr-o reducere reală a rezistenței la infecții, precum și prin probleme cu funcționarea practică a tuturor sistemelor din organism. Monopreparatele, cum ar fi formele unice de vitamine și minerale, pot fi, de asemenea, importante. Deficiența lor reprezintă cea mai frecventă afecțiune la majoritatea persoanelor active fizic. Caută cele mai bune produse la acest magazin suplimente online.

Amplificatoare de energie, în special bogate în cofeină - unul dintre cele mai populare tipuri de suplimente care îți permite să efectuezi un antrenament solid și pe deplin eficient, chiar și într-o zi mai slabă.

Direcția masei musculare slabe

O condiție prealabilă pentru menținerea ratei adecvate de creștere a țesutului muscular este un echilibru caloric pozitiv, de care vei avea grijă prin dietă. Cu toate acestea, există și alte aspecte de care merită să ai grijă. Cele mai frecvente suplimente folosite pentru a îmbunătăți dezvoltarea masei musculare dorite sunt:

Creatina (indiferent dacă ajungi la monohidrat, malat, citrat sau chiar creatină piruvat) - avantajele utilizării creatinei sunt incontestabile, fiecare formă este caracterizată de o putere anabolică puternică, datorită căreia vei maximiza dezvoltarea țesutului muscular, vei crește puterea, precum și rezistența fizică în sine. Este, de asemenea, folosită pentru a reduce stagnarea, risc care în timpul antrenamentului acasă crește semnificativ; De asemenea, sunt disponibile batoane de creatină care combină un amestec de diferite forme.

Citeste si:
Top 3 hobbyuri ce pot fi practicate acasă
Top 3 hobbyuri ce pot fi...

Beta alanina – unul dintre cei mai bine studiați compuși chimici care, împreună cu l-histidină, formează o dipeptidă cunoscută sub numele de carnozină, care este un fel de tampon care menține echilibrul acido-bazic al mușchilor care lucrează. Este necesară pentru funcționarea lor corespunzătoare și eficiența deplină a contracțiilor.

Suplimente de carbohidrați - datorită conținutului ridicat de calorii, acestea trebuie folosite doar de către adepții sporturilor tipice de anduranță. Se bazează pe un amestec de carbohidrați care sunt o sursă de energie ușor digerabilă pentru mușchii epuizați. Utilizarea acestui tip de pregătire în cazul antrenamentului la domiciliu este deci destul de limitată, dar depinde mult de situația specifică.

Reducerea grăsimii corporale în condiții de acasă

Pierderea în greutate nu este un proces rapid sau extrem de plăcut. Este asociată cu multe sacrificii, în special cu cele care afectează sistemul de nutriție. Desigur, baza succesului este reducerea caloriilor inutile, și astfel regândirea și echilibrarea conținutului caloric al dietei pentru nevoile reale ale organismului.

Citeste si:
Ghid practic pentru o curățenie eficientă la tine acasă
Ghid practic pentru o...

Pentru a maximiza efectele te ajută:

Arzătoarele de grăsimi - preparate avansate, de obicei, bazate pe o serie de extracte naturale de plante cu standardizare ridicată pentru conținutul minim de substanțe active specifice cu proprietăți termogenice, stimulând procesele metabolice, dar și limitând procesele de lipogeneză și normalizarea nivelului de zahăr din sânge, precum cromul.

L-carnitină – un adaos frecvent al arzătorilor de grăsime discutat pe scurt, dar este adesea folosit „solo” cu rezultate foarte bune. Sarcina sa este de a direcționa procesele de obținere a energiei către țesut de rezervă și transfer eficient al acizilor grași eliberați din adipocite la mitocondrii pentru oxidarea acestora.

Aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA) - sunt caracterizați prin proprietăți puternice anti-catabolice care vă permit să minimizați catabolismul furibund; prin urmare, ele protejează țesuturile, inclusiv mușchii, împotriva arsurilor ca urmare a unui deficit caloric prelungit.

Citeste si:
Theo Rose și Anghel Damian au ajuns acasă cu fiul lor: „Ni l-a pus...
Theo Rose și Anghel Damian au...

Suplimentarea efectuată în mod corespunzător este, fără îndoială, capabilă să îmbunătățească semnificativ rezultatele obținute. Avantajele antrenamentului la domiciliu sunt numeroase, așa că merită să ai grijă de cea mai bună pregătire a corpului, chiar dacă nu mergi la o sală de sport profesionistă. Nu contează dacă scopul tău este să maximizezi masă musculară sau să arzi kilogramele în plus de grăsime.

Deși acest lucru s-ar putea să te surprindă, există adesea păreri că atunci când te antrenezi acasă, nu are rost să introduci vreo suplimentare și chiar nu are rost să ai grijă de alimentația ta. Există o concepție greșită că antrenamentele de acasă nu-ți permit să-ți îmbunătățești condiția fizică. Nimic mai greșit - ai grijă de tine și de masa ta musculară cu nutrienți și suplimente!

Citeste si:
Vezi cum fiecare locuință poate deveni acasă
Vezi cum fiecare locuință...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2023 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.