Sport 16 Martie 2018 09:47
Bistriteanul Tiberiu Useriu, in varsta de 44 ani, a reusit sa castige, in noaptea de joi spre vineri, pentru a treia oara consecutiv din tot atatea participari, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, avand in vedere ca se desfasoara in zona Cercului Polar.

Cursa a debutat in data de 8 martie, iar Tibi a reusit sa o incheie dupa 7 zile si aproximativ 5 ore.

Ca de fiecare data, Tiberiu Useriu a trecut linia de start tinand in maini steagul Romaniei, care avea de data aceasta pe el si insemnele Centenarului Marii Uniri.

Mai mult, organizatorii l-au intampinat pe Tibi in acordurile Imnului National al Romaniei si l-au imbratisat si felicitat.

Editia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversara, cea de-a zecea, astfel ca organizatorii au decis sa schimbe traseul si sa il lungeasca cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri).

Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcursi pe Ice Road, un fluviu inghetat. Chiar daca temperaturile au fost mai ridicate fata de anii trecuti, vantul si ninsoarea le-au pus adesea probleme concurentilor, scrie Agerpres.

La startul cursei au fost inscrisi 23 de concurenti care intentionau sa parcurga intregul traseu, insa 16 dintre ei au abandonat pe parcurs. Printre acestia s-au numarat si ceilalti trei romani inscrisi in competitie: Levente Polgar, Florentina Iofcea si Avram Iancu.

Tibi Useriu s-a impus ca lider al cursei inca din prima zi

Astfel, la linia de sosire avea un avans de peste 80 kilometri fata de urmatorul clasat, irlandezul Paul Deasy.

In ultima saptamana, Tibi a comunicat prin telefon cu cei de la asociatia Tasuleasa Social, condusa de fratele sau, Alin, care au publicat pe Facebook zilnic un raport de cursa, pentru a-i tine la curent pe sustinatorii lui Useriu cu evolutia acestuia.

De altfel, acesti sustinatori au decis sa pregateasca atat lui Tibi, cat si celorlalti trei romani participanti, cate o surpriza la intoarcere, constand in tricouri inscriptionate cu chipurile fanilor si steaguri cu logoul competitiei 6633 Arctic Ultra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.