Sport 28 August 2014 10:32
Simona Halep a acces in turul trei al US Open dupa ce a invins-o pe slovaca Jana Cepelova, locul 65 WTA, cu scorul de 6-2, 6-1.

Dupa ce luni a avut nevoie de un set decisiv si doua ore de joc pentru a depasi o jucatoare din afara circuitului profesionist, Simona Halep si-a respectat statutul de favorita in partida cu Cepelova, o sportiva care obtinuse in acest an o victorie in fata Serenei Williams.

Meciul a inceput cu o evolutie inexacta a Simonei. Cepelova a dus scorul la 2-0, chiar a fost la un punct de 3-0. Halep nu s-a panicat si cu rabdare si-a construit revenirea. De la 2-0 si 40-15 pentru sportiva slovaca, aflata la serviciu, romanca a intors spectaculos, castigand sase ghemuri la rand. Punctele s-au lungit, asa cum ii plac Simonei, iar Cepelova nu a mai facut fata ritmului. Halep a inchis primul set cu un as, dupa 30 de minute de joc. Sportiva din Slovacia nu a mai reusit decat un singur ghem in al doilea set, primul, pe propriul serviciu. Cu 12 ghemuri castigate din ultimele 13, Halep a terminat meciul in 56 de minute.

Simona Halep va juca in mansa a treia cu invingatoarea din meciul Mirjana Lucici-Baroni (Croatia), locul 121 WTA - Shahar Peer (Israel), locul 155 WTA.

Begu si Dulgheru au fost eliminate

Irina-Camelia Begu, locul 61 WTA, a ratat, miercuri, calificarea in turul trei la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Begu a fost invinsa, in turul doi, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-1, dupa o ora si 48 de minute, de Roberta Vinci (Italia), cap de serie numarul 28 si pozitia 30 in ierarhia mondiala.

Alexandra Dulgheru, locul 95 WTA, i-a dat o replica foarte buna rusoaicei Maria Sarapova, locul 6 WTA si cap de serie numarul 5, care a avut nevoie de trei seturi, 4-6, 6-3, 6-2, si de peste doua ore si jumatate de joc pentru a se califica, miercuri, in turul 3 al US Open.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.