Medicii de la spitalul din Grenoble, unde Michael Schumacher este internat, au declarat luni ca fostul pilot este in coma indusa si s-au ferit sa se pronunte in privinta sanselor sale de supravietuire.

"As spune ca accidentul a avut loc in cel mai bun loc posibil pentru ca a fost dus imediat la spital si a intrat direct in operatie, dupa o tomografie. Starea lui e critica. Deocamdata nu putem spune care va fi viitorul lui Michael Schumacher. E in coma indusa. A fost tratat pentru hipotermie pentru a reduce pe cat posibil leziunile creierului. Acum se lupta pentru viata lui si e in stare critica", a declarat Jean-Francois Payen, seful sectiei de reanimare, potrivit prosport.ro.

"Tot ce trebuia facut a fost facut si inca nu putem spune daca isi va reveni. Putem spune ca lupta pentru viata sa. Consideram ca starea sa este foarte grava. Este prea devreme sa pronuntam acum un prognostic", a mai adaugat Payen.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, duminica, in statiunea Meribel, conform postului de radio Europe 1, citat de L'Equipe. Potrivit presei germane, el schia alaturi de fiul sau de 14 ani.

Citeste si: Michael Schumacher a avut nevoie de o noua operatie

Doctorii au mai precizat ca Schumacher a avut o singura operatie, contrazicand astfel unele relatari mass-media care ar fi indicat necesitatea unei noi interventii. Sotia lui Schumacher, Corinna, si cei doi copii ai cuplului au fost singurii vizitatori care au avut voie sa intre in camera de spital a pacientului iar acestia le-au multumit doctorilor pentru asistenta lor.

"Am vrea sa rugam media sa ne respecte intimitatea si va multumim pentru sustinere", a declarat familia fostului pilot printr-un comunicat.

Mai multe voci importante din lumea sportului auto si nu numai si-au aratat sustinerea fata de Michael Schumacher.

Sebastian Vettel, primul campion Formula 1 din Germania dupa Michael Schumacher: "Sunt socat si sper sa-si revina cat mai repede. Ii urez familiei sale sa aiba puterea sa treaca peste acest moment cu bine"

Citeste si:
Formula 1: Acesta este noul Ferrari SF-24
Formula 1: Acesta este noul...

Martin Brundle, fost coleg al lui Schumacher la Benetton: "Haide Michael! Arata-ne cum obisnuiai sa castige curse fara sa te stresezi. Poti s-o faci"

Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al Angelei Merkel, a declarat ca doamna cancelar este "socata, alaturi de alte milioane de germani".

Michael Schumacher este cel mai mare pilot de curse Formula 1 din istoria sportului, castigand sapte campionate si 91 de curse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.