Mai multe perchezitii au loc, luni dimineata, la locuinta presedintelui Consiliului de Administratie al clubului sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, Condescu fiind suspectat de spalare de bani si fals.

Descinderile sunt coordonate de Politia Gorj si de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Targu Jiu si la vila pe care Marin Condescu o are in cartierul primaverii din oras. Marin Condescu nu a fost gasit de anchetatori acasa, fiind plecat din Targu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminica seara a disputat un meci la Constanta, cu echipa Sageata Navodari.

Potrivit MEDIAFAX, la locuinta lui Condescu se afla una dintre fiice si sotul acesteia, ei fiind cei care au discutat cu politistii despre perchezitia care este in curs de desfasurare.

De asemenea, anchetatorii au descins si la sediul clubului Pandurii Lignitul Targu Jiu, unde au mai fost facute perchezitii si in cursul verii.

Perchezitii au loc, luni dimineata, si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, al carei presedinte este Marin Condescu.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc intr-un dosar in care Condescu este suspectat de spalare de bani, fals si uz de fals, dupa ce ar fi imprumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior si i-ar fi recuperat, fara insa a trece in contabilitate aceste operatiuni.

Marin Condescu mai este cercetat intr-un dosar penal care are legatura tot cu un imprumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind inceputa initial in vara de Parchetul Judecatoriei Targu Jiu, care si-a declinat competenta catre Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

In cursul primaverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia, principalul finantator al clubului Pandurii, a depus trei plangeri penale impotriva lui Marin Condescu, cerand clarificari asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentantii CEO au cerut de mai multe ori inlocuirea lui Condescu din functia de presedinte al CA de la Pandurii, fara rezultat insa, o noua sedinta care vizeaza schimbarea acestuia din functie fiind programata la jumatatea acestei luni.

Citeste si:
Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română
Darius Vâlcov a fost dat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.