Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei şi ministrul Finanţelor, a fost dat în urmărire generală de către autoritățile din România, după ce a fost condamnat și are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

Darius Vâlcov, în urmărire generală, după ce a primit 6 ani de închisoare

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost dat în urmărire generală de către Poliția Română, după ce Tribunalul a decis să îl condamne la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă și spălare de bani.

"Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor", se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Marți seara, Poliția Capitalei a anunțat că „desfăşoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”. După anunțarea deciziei finale, Vâlcov a fost de negăsit.

”La data de 2 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 46 de ani. Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi trafic de influenţă, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Fostul ministru nu s-a prezentat la ultimul termen de judecată, iar acum este de negăsit. Se presupune că aceasta ar fi fugit în Italia, împreună cu alți români care au fost și ei la rândul lor judecați. De asemenea, și fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, ar fi fugit din ţară.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Dosarul „Tablourilor”. Cine a mai fost condamnat la închisoare

Darius Vâlcov a fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor. Marți, acesta a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în dosarul "Tablourilor". Procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, iar unele au fost găsite în pereţii falşi ai unor imobile a lui Vâlcov.

Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015 pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată, potrivit autorităților.

Citeste si:
Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu...
Darius Vâlcov a fost...

Împreună cu Darius Vâlcov au fost condamnați și alți doi oameni de afaceri din judeţul Olt, Constantin Tomescu şi Bogdan Timofte. Aceștia s-au prezentat marţi seara la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, după care au fost transportați la Penitenciarul Craiova pentru a-și executa pedeapsa.

"În data de 2 mai 2023, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au primit două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Tribunalul Bucureşti, pe numele a doi bărbaţi, în vârstă de 42 de ani, respectiv 54 de ani, ambii din municipiul Slatina, judeţul Olt. Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă, spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătura privată. Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă, spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătura privată. Cei doi bărbaţi s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi au fost transportaţi la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate", au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.
Citeste si:
Valcov, audiat in dosarul de luare de mita: "Nu sunt vinovat"
Valcov, audiat in dosarul de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2023 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.