Showbiz 5 Mai 2023 12:13 de Alexandra Chivu
Cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT după ce în februarie 2021 a mituit doi poliţişti de la Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. CAB a respins ca nefondat apelul depus de procurori, fiind menținută pedeapsa decisă de Tribunalul București în noiembrie 2022. 

Cântăreața Lidia Buble a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare

Lidia Buble a primit un an de închisoare pentru dare de mită, însă magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de doi ani. În acest timp, solista trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 1 București, pe o perioadă de 90 de zile.

În același dosar, unul dintre polițiștii care au primit mită de la vedetă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și interzicerea ocupării funcției de agent de poliție pe durata unui an. Mai mult, de la el a fost confiscată suma de 450 de lei, care reprezintă mita primită de la inculpată. În cazul altor doi implicați în dosar, o femeie polițist și prieten al Lidiei Buble, instanța a dispus disjungerea dosarului și judecarea lor separat.

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.

A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor.

Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă", se arată în documentele din instanţă.

Citeste si:
Lidia Buble a trăit cu 100 de lei pe zi. Nu i-a fost rușine să...
Lidia Buble a trăit cu 100 de...

Interceptări de la dosar

Lidia Buble: Băi, nici nu-ţi vine să crezi, dacă îţi zic! Doamne, ce idiot! Deci, fii atent! Doamne fereşte! Asta pe lângă faptul că... Nu, vine după mine până acasă, să iau cardu', să-i dau bani, dacă-ţi vine să crezi!

Bărbat: Cum îl cheamă?

Lidia Buble: Nu ştiu cum îl cheamă, da' avea vrăjeală în el, efectiv... Deci... ăsta cred... eu nu ştiu ce se aştepta ... adică ... el ... Doamne... (râde neinteligibil) niciodată nu mi s-o întâmplat aşa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimţit, şi-mi zicea: „Ce să... ce să facem domnişoara...?". "Dă-mi amendă, cum ce să faci?" (...)"Păi... ştiţi că între două mii cinci sute şi nu ştiu cât... amenda ...” Zic: ”OK. Dă-mi amendă! Muream de sete, ce vrei să fac? Dă-mi amendă!" (...) Păi, da... nu ştiu cum să facem, că nu, amendă nu v-aş da, poate ne ... ăăă... calculăm altfel”.

Citeste si:
Lidia Buble, sacrificii pentru a-și apăra frații: „Credeam că eu...
Lidia Buble, sacrificii...

Lidia Buble: Şi zic: ”Aaa! Păi, zi aşa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine! Am luat bani să iau apă, nu mi-am luat bani să...". Şi vine, mă, după mine ăsta... (râde) Doamne... mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu'... nici nu ştiu, câţi bani se dă? Eu n-am dat în viaţa mea şpagă la poliţişti. E prima dată, efectiv, ăsta e un ... p... d-ăsta de 27 de ani, 28 de ani, nu ştiu cât are, până în 30, maximum, nu are mai mult de 30.

Bărbat: Da, da, da. Ăăă... dă-i cinci sute de roni.

Lidia Buble: Vaai! Da' apropo, ştii ce... ştii de ce-mi era frică? Pentru că el a coborât din maşină, Doamneee, numai Dumnezeu nu ştiu... nu ştiu cum l-am luat, l-am îmbârligat, coborâse cu fiola, îmi era că dacă mi-o pune... Da, da, da! Ştiu... Eu tocma' eram pe whatsapp-ul cu tine şi îţi scriam, după aia ştergeam, ştii? Că tu.. asta vroiam să-ţi spun!

Citeste si:
Lidia Buble, pe punctul de a-și ucide sora: „Și mami a leșinat cu...
Lidia Buble, pe punctul de...

Bărbat: Bă, spune-i că... da, eşti prietenă cu..., să nu-ţi pună fiola! Deci, orice ai face, nu sufli în fiolă! Că odată ce ai suflat în fiolă, aia se înregistrează şi e foarte complicat să... rezolvi.

Lidia Buble: L-am luat cu... l-am luat cu vrăjeală, zic: ”Tu nu vezi că am trei sticle de apă lângă mine? Muream de sete în casă, nu mai puteam! (râde). ”Păi, şi eu vă cred, dar ce să facem? Că nu aveţi documentele, că nu aveţi..."... Nu mi-am luat nimic la mine, n-am luat nici permisu', nimic! Şi am deschis sticla de apă şi am început să beau ca disperata. Zic: mamă, dacă îmi pune ăsta... Am luat şi o gumă (râde)”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Mai 2023 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.