Baschetbalistul echipei "U" Mobitelco Cluj, Alex Pop, student la Inginerie Informatica, a fost premiat impreuna cu colegul sau de proiect, pentru crearea unui robot care face sandwich-uri.

Alex Pop este fundas la "U" Mobitelco Cluj si component al lotului national de baschet 3x3, dar si un pasiont al informaticii, el fiind student in anul IV la Facultatea de Inginerie Informatica.

Impreuna cu colegul sau, Dan Petrut Beleleu, au fost premiati in cadrul celei de-a sasea editii a "UBBOts-Ziua Robotilor Inteligenti", competitie organizata de Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Babes -Bolyai din Cluj.

"Am lucrat la acest proiect pe tot parcursul semestrului I si mai intens in ultimele doua saptamani. Nu am avut mult timp la dispozitie nici eu, pentru ca am fost la echipa, la antrenamente si in deplasari, dar nici colegul meu, pentru ca si el lucreaza. Proiectul nostru, Robotul Robo SMaker, a fost vazut castigator de catre doi dintre sponsorii editiei. De asemenea, am mai primit un premiu, care a fost acordat tuturor participantilor. Acest proiect a facut parte si dintr-un examen pentru facultate. Ii multumesc antrenorului Niksa Bavcevici, pentru ca mi-a dat posibilitatea sa particip la examen, dar si la UBBots 2013", a declarat Alex Pop, luni, la o zi distanta de la premiere.

Alex Pop are 23 de ani, este fundas al echipei "U" Mobitelco Cluj, multiplu medaliat la junior, dar si campion national la seniori cu formatia ardeleana in 2011. De asemenea, in 2012, Alex Pop a facut parte din echipa Romaniei la CM de baschet 3x3, la care tricolorii au obtinut medalia de argint.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.