Proprietarul terenului pe care s-a produs tragedia de luni a fost amendat cu 2.000 de lei, scrie evz.ro.

Politistii de la Sectia 7 l-au sanctionat pe proprietarul terenului de langa Parcul Tei, acolo unde, cu doua zile in urma, un copil de patru ani a fost ucis de un maidanez, aflat in curtea unei societati.

Proprietarul terenului a fost amendat pentru ca avea paznic angajat, dar nu i-a facut curs de specialitate. In plus, paznicul trebuia sa aiba si un plan de paza. Atat proprietarul cat si paznicul trebuiau sa se asigure ca terenul e ingradit si ca maidanezii nu pot iesi de acolo.

Astfel, proprietarul terenului a fost sanctionat cu 2.000 de lei, in timp ce paznicul va lua o amenda mai mica, de circa 300 de lei.

Declaratia "proprietarei" cainelui ucigas: Un accident, am constiinta curata

Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, a facut "curatenie" in ograda sa si a sanctionat doi directori din primaria sa pentru lipsa de reactie.

Ontanu a emis miecuri dispozitia de sanctionare a lui Aurel Dobrila, director general al Politiei Locale, si a Isabelei Hurjui, director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Cei doi directori au fost sanctionati "pentru lipsa de reactie in realizarea atributiilor ce revin, conform legii, celor doua institutii in legatura cu cazul copilului omorat de cainii comunitari pe terenul unei firme private", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 2, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, edilul a inaintat Comisiei de Disciplina constituita la nivelul Primariei Sectorului 2 propunerea de desfacere a contractului de munca a celor doi directori.

Medicii legisti au realizat marti autopsia baiatului ucis in zona parcului Tei, identificat cu numele de Ionut, relateaza stirileprotv.ro.

Citeste si:
ANAF, amendă record pentru un mare lanț de magazine din România. De...
ANAF, amendă record pentru un...

"Cainii au actionat exact prin instinctul lor primar de animale care ucid ca sa manance. Arata ca o prada. O hemoragie externa masiva, putem adauga si factorul durerii si factorul spaima. Este ceva ingrozitor", a spus Abdo Salem - medic legist.

In loc sa plece in vacanta, asa cum planuisera, tatal sau a venit la IML sa-i ridice trupul. Vizibil socat, barbatul nu intelege de ce Ionut, baietelul vesel pe care-l iubea toata lumea, a platit cu viata neputinta autoritatilor care n-au fost in stare sa rezolve problema cainilor maidanezi.

"Intra la grupa mijlocie, a facut grupa mica. Ne pregateam de o minivacanta, faceam bagajele", spune tatal copilului.

"Trebuie tras un semnal de alarma, trebuie gasita o solutie, trebuie gasita o rezolvare. Daca vedeti cum arata copilul asta, reconsiderati toate opiniile voastre despre cainii vagabonzi. Masa corporala era plina de plagi muscate. Nu putem ca oameni sa convietuim pe strazi in oras cu 60 de mii de caini. Trebuie actionat radical!", mai spune medicul legist.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Basescu se implica in problema maidanezilor: Cainii fara stapan sa fie EUTANASIATI


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.