Presedintele Traian Basescu face apel la Guvern sa emita o Ordonanta de Urgenta prin care sa stabileasca "un termen scurt sau rezonabil" in care persoanele care doresc sa adopte cainii maidanezi, iar animalele neadoptate in acest termen sa fie eutanasiate.

"Fac apel la Guvern, pentru ca administratiile locale sunt cu mainile legate de legislatia in vigoare, fac apel la Guvern sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa stabileasca un termen scurt sau rezonabil in care iubitorii de caini sa ia cainii maidanezi acasa, sa-i tina in tarcul lor, dupa care cei care nu au fost adoptati de iubitorii de caini sa fie imediat eutanasiati", a afirmat Traian Basescu marti seara, in cadrul unei conferinte speciale de presa.

Declaratia "proprietarei" cainelui ucigas: Un accident, am constiinta curata

Potrivit presedintelui, castrarea cainilor prelungeste timpul pana la care animalele acestea vor disparea - 12-15-18 ani.

"Castrarea e o solutie pe termen lung, care s-a dovedit ca nu da rezultate", a spus presedintele.

Moartea copilului sfasiat de caini, transformata intr-un subiect politic

Potrivit lui Basescu, rezultatul actualei legislatii care vizeaza castrarea si ingrijirea cainilor s-a dovedit un esec. "Nu trebuie sa mai asteptam sa mai moara un copil", a spus presedintele.

"Nu putem pune cainii mai presus de oameni, de copii nevinovati. Sunt revoltat de demagogia legata de iubitorii de caini. Pentru a nu face confuzie acum va iau intr-un microbuz si va iau la mine acasa. Am cinci caini vaccinati, trei sunt de pe stradai", a spus presedintele.

Pentru a sublinia mesajul transmis cu ocazia conferintei de presa, sase fotografii in care presedintele Traian Basescu apare impreuna cu cainii sai au fost postate, marti seara, pe contul de Facebook "Alaturi de presedintele nostru".

Seful statului, apare in fotografii impreuna cu trei caini. Presedintele este asezat pe niste trepte si mangaie cainii, care se gudura pe langa el si chiar il ling pe obraz.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Postarea este intitulata "Daca ii iubesti cu adevarat, ii iei acasa!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.