Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi adus in tara miercuri, 13 decembrie, ora 11.00, pe Aeroportul Otopeni, unde va avea loc un scurt serviciu religios ortodox, dupa care va fi transportat la Castelul Peles.

Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalc vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal, dupa urmatorul program:

- miercuri, 13 decembrie, intre ora 20.30 si ora 22.00;
- joi, 14 decembrie, intre ora 08.00 si ora 22.00;
- vineri, 15 decembrie, intre ora 08.00 si ora 22.00.

Cei prezenti la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu, sunt rugati sa respecte urmatoarele reguli:

  • Sa fie imbracati in tinuta corespunzatoare, cu culori inchise
  • Sa nu poarte sacose, genti ori bagaje voluminoase de niciun fel
  • Sa nu vina insotiti de copii sub 7 ani, nici cu carucioare de copii
  • Sa nu foloseasca aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea si filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei
  • Sa aiba la ei un document de identitate
  • Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi asezate in gradina din fata Palatului Regal sau pe trotuarul din fata grilajului Palatului.
  • Persoanele care vin la catafalc sunt rugate sa nu aduca volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin posta, pe adresa Palatului Elisabeta
  • In incinta Palatului Regal, fumatul si vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.
Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcţiona un post de prim-ajutor.

Familia Regală anunţă mare doliu pentru 40 zile şi doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu şi doliul se referă la prezenţa publică a membrilor Familiei Regale.

Cărţi de condoleanţe sunt deschise la Castelul Peleş, la Palatul Regal (Calea Victoriei) şi la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.