Robert de Niro, Kevin Spacey si Anthony Hopkins se numara printre cel mai bine platiti actori in televiziune, cu castiguri de 775.000 de dolari, 500.000 si, respectiv, 300.000. 

Cresterea uriasa a cererii pentru seriale de televiziune de inalta calitate si aparitia unor cumparatori noi cu capacitate de achizitie, precum Netflix si Amazon, a dus la cresterea salariilor pentru personalitatile din productiile TV.

Robert De Niro ocupa primul loc in clasament la categoria drama, cu incasari de 775.000 de dolari pe episod pentru serialul neintitulat al Amazon, regizat de David O. Russell. Clasamentul este continuat de Mark Harmon, pentru serialul NCIS difuzat de CBS, cu incasari de 525.000 de dolari pe episod, si de actorii din serialul HBO ”Urzeala tronurilor - Game of Thrones” Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Kit Harington si Lena Headey, cu cate 500.000 de dolari pe episod, noteaza News.ro.

Topul este continuat, tot cu cate 500.000 de dolari pe episod, de Kevin Costner, pentru ”Yellowstone” (Paramount) si Kevin Spacey, pentru ”House of Cards” (Netflix).

Cu cate 450.000 de dolari pe episod se inscriu in clasament Claire Danes (”Homeland”, Showtime) si Ellen Pompeo (”Grey’s Anatomy”, ABC), iar cu cate 350.00 de dolari, William H. Macy, Emmy Rossum (”Shameless”, Showtime) si Billy Bob Thornton (”Goliath”, Amazon).

Anthony Hopkins se afla in acest clasament, cu incasari de 300.000 de dolari pe episod, pentru serialul ”Westworld”, difuzat de HBO, aceeasi suma fiind incasata de Jason Bateman si Laura Linney (”Ozark”, Netflix), precum si Kiefer Sutherland (”Designated Survivor”, ABC) si James Spader (”The Blacklist”, NBC).

In unele cazuri, incasarile pe episod ale acestor vedete reflecta si venituri suplimentare din contributia lor ca producatori sau din actiunile pe care le detin.

Citeste si:
Netflix introduce suprataxe pentru partajarea parolelor din 2023
Netflix introduce suprataxe...

Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar si Jim Parsons, actori din serialul ”The Big Bang Theory”, difuzat de CBS, conduc clasamentul celor mai bine platite vedete la categoria show-urilor de comedie, acestia incasand cate 900.000 de dolari pe episod.

Clasamentul este continuat de Dwayne Johnson, cu cate 650.000 de dolari pe episod, pentru ”Ballers” (HBO). Lui ii urmeaza in top, cu incasari de cate 500.000 de dolari pe episod: Mayim Bialik (”The Big Bang Theory”, CBS), Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Ed O’Neill (”Modern Family”, ABC), Melissa Rauch (”The Big Bang Theory”, CBS), Eric Stonestreet si Sofia Vergara (”Modern Family”, ABC).

Actorii care ii interpreteaza pe primii protagonisti ai serialului ”The Big Bang Theory” au fost de acord sa primeasca sume mai mici pentru fiecae episod, pentru a ajuta la cresterea incasarilor colegelor lor, care s-au alaturat productiei ulterior, Mayim Bialik si Melissa Rauch.

Citeste si:
Serialul Game of Thrones va continua pe HBO
Serialul Game of Thrones, din...

La categoria ”reality, news, prezentatori”, clasamentul este condus de Ellen DeGeneres, cu un salariu anual estimat la 50 de milioane de dolari pentru show-ul ei. Katy Perry se inscrie, de asemenea, in acest top, cu un salariu anual de 25 de milioane de dolari pentru ”American Idol” (ABC). Jimmy Fallon castiga anual 16 milioane de dolari pentru emisiunea ”The Tonight Show” (NBC), cu un milion de dolari mai mult decat Stephen Colbert (”The Late Show”, CBS) si Jimmy Kimmel (Jimmy Kimmel Live, ABC).

David Letterman este platit de Netflix cu aproximativ 2 milioane de dolari pe episod pentru o serie de interviuri formata din 6 episoade. Premiera serialului va avea loc in 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.