Politia finlandeza a impuscat un barbat dupa ce acesta ar fi injunghiat mai multe persoane in orasul Turku, in sud-vestul tarii, relateaza BBC News.

UPDATE 22:25- Doua persoane au fost ucise, iar alte sase ranite prin injunghiere, anunta autoritatile. Un suspect a fost retinut si a primit ingrijiri la spital dupa ce a fost impuscat de politisti. Seful politiei finlandeze Seppo Kolehmainen a anuntat ca este prea devreme pentru a face o legatura intre ceea ce s-a intamplat la Turku si terorimul international, potrivit postului Yle.


Barbatul a fost retinut, dupa ce a fost impuscat intr-un picior, a precizat politia. Fortele de ordine au avertizat ca alti atacatori ar putea sa fi fugit si au indemnat locuitorii sa evite centrul orasului.

Incidentul a avut loc in zona Pietei Puutori.

Intr-o imagine apare un corp zacand pe jos. Corpul a fost acoperit. Potrivit postului finlandez Yle, cel putin alte doua persoane au fost ranite in incident.

Alte publicatii evoca cinci sau sase raniti, scrie News.ro. Insa nu au fost confirmate in mod oficial victime.

Politia din sud-vestul Finlandei a anuntat pe Twitter, la ora locala 16.40 (16.40, ora Romaniei) ca ”mai multe persoane (au fost) injunghiate in centrul Turku. Locuitorii sunt indemnati sa evite centrul orasului”.

Ziarul Turun Sanomat scria ca mai multe ambulante se aflau la fata locului, iar politia efectua verificari in mijloace de transport in comun.

Martorul ocular Jesse Brown a declarat pentru BBC ca a ”vazut politia impuscand o persoana, un barbat cred. Oameni fugeau si se vorbea despre un atac cu cutitul, posibil mai multi atacatori”.

Politia a anuntat mai tarziu pe Twitter ca ea ”cauta mai multi eventuali atacatori la Turku”.

Britanicul Lee Hills, din Sunderland, a trimis BBC o fotografie de la locul incidentului. El a fost blocat de politie intr-un pub, la aproximativ 200 de metri de locul faptei.

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Alt martor, studentul Anttoni Numminen, a declarat ca, in timp ce juca biliard intr-un bar, a auzit focuri de arma. Oameni au inceput sa intre in fuga in bar, a declarat el, iar ”localul a fost blocat imediat” de autoritati.

”Primim mesaje de la familii si prieteni potrivit carora era vorba despre persoane cu cutite”, a spus el.

Premierul finlandez Juha Sipila a anuntat ca Guvernul monitorizeaza evolutiile indeaproape.

Ministrul Justitiei si seful politiei nationale finlandeze au anuntat ca se indreptau catre oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.