O explozie care a avut loc la Manchester Arena, dupa un concert al Arianei Grande, a provocat moartea a 19 persoane si ranirea altor 50, anunta BBC.

UPDATE 10:41: Statia Victoria Coach din Londra a fost inchisa temporar din cauza unui pachet suspect.

UPDATE 9:45 Politia din Manchester crede ca autorul atacului este un atentator sinucigas care a murit in timpul exploziei.

UPDATE 9:26 Autoritățile britanice au confirmat că a fost vorba de un atac sinucigaș. A fost un singur atacator, care a și murit.

Citeste si:

A fost folosit un dispozitiv explozibil improvizat pe care l-a detonat provocând această atrocitate. Nu vom da nume. Este o anchetă în desfășurare. Prioritatea noastră este ca împreună cu poliția anti-teroristă să aflăm mai multe detalii despre agresor. Cer publicului să rămână alert și să anunțe poliția în legătură cu orice informație care ar putea fi utilă. De asemenea, cei care au filmări sau imagini de la incidentul de aseară sunt rugați să le aducă la poliție. Nu pot să ofer multe informații despre victime, dar putem confirma că sunt copii printre victime”, a transmis șeful Poliției din Manchester. Autoritățile britanice au confirmat că a fost vorba de un atac sinucigaș. A fost un singur atacator, care a și murit.

UPDATE 9:22 - Bilanţul atentatului de la Manchester Arena a crescut de la 19 la 22 de morţi, a anunţat poliţia din oraş, relatează BBC News. Bilantul ranitilor a ajuns la 59.

UPDATE 5:20 Premierul birtanic Theresa May a transmis un mesaj de condoleanţe şi a spus că se lucrează pentru clarificarea incidentului. „Lucrăm pentru a afla toate detaliile a ceea ce poliţia consideră a fi un groaznic atac terorist. Toate gândurile noastre se îndreaptă către victime şi familiile lor”, a transmis Theresa May.


Cauza exploziei nu este cunoscuta, dar incidentul este considerat unul terorist. Conform politiei, explozia a avut loc la ora 22:45, la finalul unui concert sustinut de artista Ariana Grande, scrie News.ro.

Informatii inca neconfirmate sugereaza ca ar fi vorba despre un atacator sinucigas. Daca ipoteza terorista se confirma, este cel mai grav atentat pe teritoriul britanic de la atacurile din 7 iulie 2005 de la Londra, cand 52 de oameni si-au pierdut viata si aproape 700 au fost raniti, mentioneaza Digi24.ro.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Voluntarii si paramedicii care au intervenit la fata locului spun ca ranile victimelor pareau facute de schije.

A avut loc si o explozie controlata, in zona Cathedral Garden, in jurul orei locale 1:32, ulterior politia anuntand ca bagajul detonat nu era periculos.

De asemenea, pe retelele de socializare sunt numeroase apeluri insotite de fotografii ale celor care isi cauta rudele sau cunoscutii.

Un martor a declarat pentru CNN ca a auzit o explozie in timpce concertul se incheia. El a povestit ca pe culoarul de iesire era fum. "A fost o explozie foarte puternica. Toata lumea a inceput sa tipe si sa fuga. Erau oameni pe jos", a spus el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.