Barack Obama avertizeaza ca Rusia risca sa fie izolata pe scena internationala daca va continua sa alimenteze conflictul din Ucraina.

"Daca va continua sa incalce dreptul international, acordurile la care s-a angajat acum cateva saptamani, izolarea Rusiei pe scena internationala va continua", a declarat Obama la summitul G20. "Comunitatea internationala trebuie sa aiba o atitudine foarte ferma in privinta apararii principiilor fundamentale. Iar unul dintre aceste principii este ca nu pot fi invadate alte tari, nu pot fi sustinute actiuni separatiste", a afirmat Obama.

Statele Unite acuza Rusia de incursiune in Ucraina


Intr-un comunicat comun, Statele Unite, Japonia si Australia au anuntat ca se opun "actiunilor destabilizatoare" ale Rusiei in Ucraina, pledand pentru rezolvarea pe cale pasnica a diverselor dispute regionale, inclusiv ale celor din Asia-Pacific.


Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a parasit duminica dimineata, reuniunea G20 de la Brisbane, pe fondul criticilor liderilor occidentali din cauza crizei ucrainene. Kremlinul a respins speculatiile ca Putin si-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali: "Aceste speculatii sunt niste absurditati. Tema sanctiunilor impotriva Rusiei a fost abordata pe larg la toate intrevederile bilaterale, dar nu a facut nimeni presiuni."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.