Statele Unite sustin ca au dovezi care confirma ca militari rusi au lansat obuze de artilerie, de pe teritoriul rus, spre pozitii militare ale armatei ucrainene, in estul Ucrainei, afirma Marie Harf, purtator de cuvant al Departamentului de Stat, relateaza AFP.

"Au fost trase focuri de artilerie, din Rusia, spre pozitii ale armatei ucrainene", a afirmat Harf, potrivit MEDIAFAX.

"In plus, Moscova a avut in mai multe randuri intentia de a trimite lansatoare de rachete insurgentilor prorusi din estul Ucrainei", a declarat Marie Harf.

Dupa doborarea avionului malaysian, pe 17 iulie, "armament continua sa traverseze frontiera" spre Ucraina, a adaugat Harf.

Doi oficiali din cadrul Pentagonului au explicat, sub acoperirea anonimatului, ca rusii au sporit prezenta militara la granita cu Ucraina, trecand de la 12.000 saptamana trecuta pana la 15.000 astazi.

"Pare a fi vorba de o sporire constanta", a subliniat un oficial.

Potrivit unor oficiali militari americani, dupa prabusirea zborului MH17, livrarile de arme catre rebeli au continuat. Echipamente militare sunt transportate la o baza in apropiere de Rostov, de unde sunt livrate ulterior catre separatistii prorusi, au anuntat ei.

Confruntarile intre rebeli prorusi si armata ucraineana au continuat joi, concentrandu-se in zone situate la frontiera ruso-ucraineana.

Premierul in exercitiu al Ucrainei, Arseni Iateniuk, a acuzat indirect Rusia, joi, ca a contribuit la doborarea unui avion de vanatoare ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.