O Curte de apel a confirmat luni condamnarea la un an de inchisoare a premierului presedintelui destituit Mohamed Morsi pentru ca nu a aplicat o decizie a justitiei, cel mai recent episod intr-o represiune extinsa la adresa islamistilor.

Hicham Qandil a fost condamnat in prima instanta in iulie pentru ca nu a executat sentinta care anula privatizarea unei companii publice si ordona intoarcerea angajatilor concediati.

La inceputul lui septembrie, justitia a ordonat sechestrarea averii lui Qandil si i s-a interzis sa paraseasca tara. "Va fi supus unui mandat de arestare si trebuie sa isi execute pedeapsa in inchisoare", a declarat pentru AFP un inalt responsabil al securitatii aflat sub anonimat.

Dupa ce armata l-a destituit si arestat pe Morsi la 3 iulie, primul presedinte ales democratic in Egipt, Qandil a ramas extrem de discret in timpul valului de represiune care s-a abatut asupra sustinatorilor islamisti ai fostului sef de stat, scrie MEDIAFAX.

Peste o mie de manifestanti pro-Morsi au fost ucisi de catre politie si armata in cursul celei de-a treia saptamani din luna august si peste 2.000 de membri ai Fratiei musulmane, confreria lui Morsi care a castigat alegerile legislative din 2011, au fost arestati.

Printre acestia din urma se numara majoritatea liderilor organizatiei, acuzati la fel ca si Morsi, incarcerat intr-o locatie secreta, de diverse fapte de coruptie, instigare la crima si chiar crime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.