Asociatia va fi recunoscuta juridic in zilele urmatoare, iar principalul ei scop va fi organizarea si promovarea la televiziuni a galelor sporturilor de contact din Romania

Eduard Irimia, promotorul Local Kombat, a pus bazele asociatiei Liga Sporturilor de Contact din Romania (LSCR) impreuna cu alti oameni implicati in astfel de evenimente. Membrii fondatori sunt urmatorii: Eduard Irimia, presedinte, Cezar Gheorghe, arbitru international, Cristian Dulgheru, vicepresedinte FR Culturism, promotor concursuri de skandenberg, Nicu Dascalu, director departamentul Ashihara din cadrul FR Arte Martiale, Igor Iusko, promotor gale internationale si actorul Radu Pietreanu, presedinte de onoare.

"Zilele acestea va fi rezolvat totul din punct de vedere juridic", a declarat pentru Adevarul Eduard Irimia. "Vom reprezenta de fapt o anticamera a federatiilor de profil, karate, judo, box, din Romania, care nu au experienta organizarii si promovarii unor gale. Noi ne vom ocupa de aceste lucruri si de negocierea contractelor cu televiziunile care vor dori sa transmita evenimentele", a explicat Irimia.

Persoana juridica, LSCR va fi recunoscuta de Agentia Nationala pentru Sport. Asociatia nou-infiintata va construi si un complex de antrenament in Bucuresti, compus din doua sali, una de 300 de metri patrati cu aparatura de forta, si o alta de aceeasi suprafata cu ring. Acolo se vor antrena sportivii care vor fi inregistrati de LSCR. Printre cei care se vor ocupa de pregatirea lor se va afla si celebrul Alexei Ignasov, care va petrece in acest scop doua saptamani din patru in Bucuresti. De altfel, Eduard Irimia a precizat ca sunt sanse foarte mari ca Ignasov sa si lupte in Romania in aceasta vara.

Primul eveniment organizat de iei Liga Sporturilor de Contact din Romania va fi gala Local Kombat ce va avea loc pe 14 mai in Patinoarul Mihai Flamaropol din Bucuresti. "Spectatorii vor avea ce sa vada in aceasta gala. Capul de afis va fi meciul dintre Stefan Leko, unul dintre numele cunoscute din K1, si germanul Florian Ogunade pentru titlul mondial WKN la categoria supergrea. Leko a spus ca si fratele lui, Daniel, vrea sa lupte in Romania, dupa ce a luat bataie rau de tot in urma cu ceva timp, la Ramnicu Valcea, de la olandezul Mourad Bouzidi", a adaugat promotorul Local Kombat.

Daniel Leko se va intalni in ring de data aceasta cu romanul Sebastian Gramada, chiar daca si Bouzidi va fi prezent la Bucuresti. Olandezul va da piept de data aceasta cu unul dintre cei mai indragiti luptatori din Romania, SPP-istul Daniel Ghita. "Daniel nu va avea un meci usor, dar sper sa se impuna. Oricum, lupta se anunta foarte spectaculoasa", a adaugat Irimia. Patinoarul Flamaropol va mai gazdui doua intalniri, cea dintre romanii Marius Tita si Marian Bratu si cea dintre englezul Ian Miller si croatul Dusan Basrak, pe care romanii l-au putut vedea la lucru in Constanta in fata lui Alexander Iustinov.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.