Sport 18 Iunie 2008 02:39
Romania a ratat calificarea la Europene pierzand aseara meciul decisiv din Grupa C, partida care s-a incheiat cu scorul de 0-2 in favoarea Olandei. Fotbalistii tricolori, care aveau nevoie de victorie pentru a se califica n-au reusit sa se mobilizeze, parand coplesiti de miza, chiar si in conditiile in care, Van Basten, antrenorul portocaliilor, a decis sa joace cu rezervele in meciul de aseara. Adversarii nostri au facut tot posibilul sa nu ne invinga

Din Grupa C, in sferturile de finala merg Olanda si Italia. Italia a reusit sa isi speculeze fantastic sansa (2-0 cu Franta) si astfel merge in sferturi in locul nostrum, informeaza Cotidianul.

Romania se intoarce de la Euro 2008 fara sa fi castigat vreun meci, dar cu satisfactia ca a tinut in sah campioana si vicecampioana mondiala, adica Italia si Franta. Nationala noastra a pierdut cu 2-0 ultimul meci din Grupa C, cel cu Olanda, primul gol fiind reusit de Huntellar in minutul 54, iar scorul final fiind stabilit de van Persie in minutul 87. Potrivit Gandul, acest rezultat ne clasifica pe locul trei in „grupa mortii”, cu doua puncte, dupa Olanda si Italia, dar inaintea Frantei.

„Cred ca le-a daunat“
Selectionerul Nationalei a scuzat evolutia slaba a elevilor sai, punand-o pe seama unui monitor aflat in vestiarul echipei, care le-a permis acestora sa afle rezultatul celuilalt meci din grupa. „Pacat ca am avut un monitor in cabina si baietii au aflat la pauza ca Italia conduce Franta. Cred ca asta le-a daunat, pentru ca au fost de nerecunoscut dupa pauza, iar dupa ce am primit gol s-a naruit totul“, a spus tehnicianul Romaniei.

Intreaga tabara tricolora a cautat sa treaca pe planul secund evolutia dezamagitoare avuta in fata echipei de rezerve a Olandei. „Calificarea s-a hotarat la penalty-ul ratat de Mutu cu Italia“, a spus Contra.

Mircea Sandu, presedintele FRF, a fost mult mai dur decat selectionerul: „Sunt dezamagit! Jucatorii nu au fost profesionisti, n-au avut curajul sa atace, le-a fost teama de victorie! Calificarea am pierdut-o la meciul cu Italia. Plecam cu jumate de frunte sus si jumate de frunte jos“, citeaza Evenimentul Zilei.

"Trebuia sa construim si sa atacam, insa ne-a lipsit posesia. Nu am fost deloc agresivi si nu am avut solutii in ofensiva. Totusi, trebuie sa le multumim jucatorilor ca ne-au adus aici," a declarat fostul capitan al nationalei, Gheorghe Hagi.

9 rezerve
Romania a ratat calificarea in conditiile in care adversarii ne-au oferit toate sansele pentru a castiga. Adevarul relateaza ca selectionata batava a inceput meciul cu noua jucatori schimbati fata de unsprezecele de start care a invins cu 4-1 Franta, pe 13 iunie. Doar fundasul Boulahrouz si mijlocasul Engeelar au fost pastrati de selectionerul Van Basten in prima echipa la jocul de ieri-seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.