Sport 2 Iunie 2008 02:20
Jamaicanul Usain Bolt a alergat 100 m in 9”72, cu doua sutimi sub recordul detinut de Asafa Powell

Ghepardul alearga cu 113 kilometri pe ora, strutul prinde si el 60-70, iar soimul zboara in picaj chiar si cu 200 km/ora. Recordul melcului este de 10 metri pe zi, in timp ce limitele omului se opresc deocamdata la 37,037 km/ora. Recordul a fost stabilit sambata noapte de jamaicanul Usain Bolt, care a terminat cursa de 100 m a reuniunii atletice de la New York in 9”72, cu doua sutimi mai bine decat recordul unui alt jamaican, Asafa Powell, stabilit in toamna anului trecut.

Stirea a facut imediat inconjurul planetei, publicatiile de sport trecand pe plan secund apropiatul Euro 2008, fara ca acest lucru sa-l impresioneze prea mult pe erou.

„Acest record nu inseamna nimic daca nu reusesc sa castig medalia de aur la Jocurile Olimpice sau un titlu mondial. Nu am vrut sa stabilesc neaparat un record mondial, dar era acolo si eu nu am facut altceva decat sa pun mana pe el. Cand am vazut tabela, am realizat ca a fost ceva cu adevarat special“, a spus Bolt inainte ca recordul sau sa fie omologat de Federatia Internationala de Atletism. Cu putin timp inainte, in proba feminina, jamaicana Veronica Campbell reusise performanta mondiala a anului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.