Sport 29 Mai 2008 15:33
Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat astazi ca va face tot posibilul sa aduca la Bucuresti meciul dintre Adrian Diaconu si Chad Dawson, pentru titlul mondial la categoria semigrea in versiunea WBC, informeaza NewsIn.

"La 3 iunie ar trebui sa fie licitatia pentru meciul cu Chad Dawson la Ciudad de Mexico. Speram sa impingem mai tarziu data cu cel putin zece zile pentru a ne pregati. Avem incredere ca putem aduce meciul la Bucuresti. Managerii lui Dawson vor sa impartim cotele 70%-30%, dar WBC le-a raspuns ca si Diaconu se bucura de aceeasi pretuire din partea lor ca si Dawson. Noi am propus 50%-50%, apoi 55%-45%, dar probabil va fi 60%-40%", a spus Obreja in cadrul unei intalniri cu presa care a avut loc la sediul Omniasig si la care au mai luat parte Adrian Diaconu si presedintele Omniasig, Constantin Toma.

Oficialul FRB a mai spus ca e nevoie de foarte multi bani pentru ca meciul pentru titlul mondial sa fie gazduit de Romania: "Doar pe bani foarte multi o sa accepte Dawson sa vina la Bucuresti, pentru ca a vazut meciul cu Henry si stie cat de greu va fi. Dawson a gasit intelegere din partea WBC sa tot amane intalnirea, dar acum forul international a spus clar ca daca nu va boxa cu Diaconu, romanul ajunge campion mondial absolut. Daca nu va accepta Dawson, probabil ca va boxa cu Glen Johnson. Acesta sigur va veni la Bucuresti", a spus Rudel Obreja.

A fost ultima intalnire cu presa din Romania la care Adrian Diaconu a participat, el urmand sa plece in Canada, unde se va pregati pentru meciul in care va lupta pentru titlul de campion mondial absolut. "Durerile si vanataile de dupa meciul cu Henry mi-au trecut dupa o saptamana si ceva. Mi-am petrecut timpul de dupa pe la pescuit, pe la Busteni, pe la munte, pe la mare, cu prietenii, cu familia. Nu am mai vorbit cu Chris Henry de atunci, pentru mine e doar un obstacol pe care l-am depasit", a spus Diaconu.

Obreja a mentionat, in premiera, ca Diaconu a avut probleme medicale serioase inaintea meciului: "Va spun acum pentru prima data si nu voi intra in detalii ca Adrian a avut probleme foarte serioase inainte de meci, care ne-au speriat, care ne-au bagat in alarma si care ne-au determinat sa le tinem sub tacere".

Presedintele FRB a mai anuntat ca in 4 iulie exista posibilitatea organizarii unei gale la Mangalia, al carei main-event sa fie un meci al lui Ionut Dan Ion, alias Jo Jo Dan, in compania unui fost campion IBF. La aceasta gala urmeaza sa mai participe Viorel Simion sau Sorin Tanasie.

Rudel Obreja s-a aratat pesimist in privinta evolutiei pugilistilor romani la Olimpiada de la Beijing: "Credeam ca vreti sa incheiem intr-o nota optimista. Olimpiada o sa fie un esec total, nu doar pentru box, ci pentru tot sportul romanesc. Trebuie refacut din temelii, ca nu mai putem continua sa cheltuim la nesfarsit banii publici prost. O sa ajungem la capatul puterilor. Domnul Belu a spus ca o sa se inceapa reconstructia, sa vedem ce se va intampla".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.