Dupa Steaua – reunita marti si plecata o zi mai tarziu in cantonamentul de la Valencia –, ieri a fost randul campioanei en titre, Dinamo, sa sune adunarea pentru pregatirile de iarna.

De fapt, avand in vedere conditiile atmosferice din aceasta perioada, e impropriu spus ca fotbalistii din “Groapa” (abia intorsi de prin SUA, Mexic si alte tari insorite) vor trece direct la munca de jos, astfel ca, pe langa obisnuita trecere pe la INMS, principala preocupare in urmatoarele zile a lui Danciulescu &comp o constituie antrenamentele din sala, sinonime cu eliminarea kilogramelor acumulate de Sarbatori.

Asta pana saptamana viitoare, mai exact pana miercuri, cand Cornel Talnar si Cornel Dinu vor da “jos militaria din pod” si vor testa potentialul jucatorilor in cantonamentul de la Larnaca, prevazut sa dureze pana pe 30 ianuarie. Timp in care vor disputa si sase partide de verificare, respectiv cu letonii de la Metalurs Liepajas (loc 2 / pe 20 ianuarie), cehii de la Mlada Boleslav (10 / 22 ianuarie), slovenii de la Olympia Ljubljana (24 ianuarie), cehii de la Viktoria Plzen (6 / 26 ianuarie), sud-coreenii de la Chunnam Dragons (10 / 28 ianuarie) si cu cipriotii de la AEK Larnaca (4 / 29 ianuarie).

Toate acestea, firesc, din dorinta de renastere a echipei dinamoviste, care, aflata pe un neonorant loc 6 la finele lui 2007, nadajduieste sa revina pe podiumul clasamentului in partea a doua a campionatului, programat sa inceapa (cu etapa a 20-a) pe 23 februarie.

“Nu e umilitor pentru Dinamo sa fie pe locul sase, cum nici pentru AC Milan nu e sa fie pe 12, la 25 de puncte distanta de Inter. Doar prostii nu invata din greseli”, a spus in stilu-i caracteristic procurul Cornel Dinu, in vreme ce sefii clubului, nemultumiti de cele aratate de “caini” in tur si, totodata, constienti de “nebunia” ce se anunta in ultimele 15 etape ale Ligii I, au demarat tratativele de intarire a lotului.

Cum insa totul se invarte in jurul discutiilor si negocierilor, sa amintim doar ca pe lista de achizitii a lui Borcea apar numele lui Makriev (Maribor), Mansour (Poli Timisoara) sau Keseru (FC Nantes), ultimii doi fiind, de altfel, prioritari pentru Dinamo, in conditiile in care Cl. Niculescu este pe punctul de a fi transferat (in schimbul unui milion de euro) la arabii lui Boloni, Al Jazeera.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.