Sport 3 Ianuarie 2008 01:26
Ilie Balaci nu mai e singurul roman ce a triumfat in Cupa Campionilor Golfului.

Boloni a ratat petrecerea de Anul Nou, dar a cucerit un trofeu extrem de important pentru fotbalul din Peninsula Arabica, chiar la trecerea in 2008.

Formatia Al Jazira, din Emiratele Arabe, pregatita de fostul selectioner, a trecut de sauditii de la Al Ittifaq dupa un meci de poveste. in tur, Boloni pierduse cu 2-0, dar superioritatea formatiei sale, care se bazeaza pe jucatori experimentati precum olandezul Cocu sau ivorianul Bonaventure Kalou, s-a vazut.

Olandezul Cocu e vedeta lui Al Jazira

In mansa secunda, de la Abu Dhabi, scorul era tot 2-0 la sfarsitul celor 90 de minute. Al Jazira a facut 3-0 in prelungiri, dar oaspetii au marcat golul de 3-1 in ultimele secunde, desi jucau in zece oameni.

Regulamentul competitiei este insa diferit de cel din cupele europene, netinandu-se cont de golul marcat in deplasare, ci doar de diferenta inregistrata pe tabela. Astfel, s-a trecut la executarea penalty-urilor. Romanul a fost ajutat de tanarul sau portar, Ali Khaseef, care a aparat doua lovituri si a transformat Al Jazira in regina Golfului.

“A fost un meci nebun. Noi am marcat pe finalul celor 90 de minute si am ramas in meci, in timp ce Al Ittifaq a dat gol in prelungirile prelungirilor si am ajuns la penalty-uri. Dar sunt recunoscator jucatorilor mei, carora le multumesc. Au evoluat sub o presiune enorma, pentru ca aveau de recuperat un handicap de doua goluri. Mi se pare fantastic felul cum au trecut peste infrangerea din tur si au cucerit trofeul”, a declarat Loti Boloni la final.

Tehnicianul din Targu Mures a petrecut secundele dintre ani in masina. “Din cauza nebuniei create la stadion, am intarziat la petrecerea de Revelion si am ajuns la restaurant cu trei minute dupa ora 12”, a adaugat Boloni. Cupa Campionilor Golfului a mai fost castigata si de Ilie Balaci. “Printul din Banie” a triumfat in doua randuri, 1997 si 1998, cu A Nasr si Al Hilal, ambele din Arabia Saudita.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.