Peste 16.500 de spectatori au fost prezenti la cel mai important meci de box al ultimilor ani, care s-a desfasurat la Las Vegas, printre cei prezenti numarandu-se si nume cunoscute ale vedetelor de la Hollywood.

La final, Mayweather si-a scos in public colectia de centuri castigate. Ultima este pusa insa sub semnul indoielii
La final, Mayweather si-a scos in public colectia de centuri castigate. Ultima este pusa insa sub semnul indoielii
De La Hoya a inceput in forta partida si a pus stapanire pe centrul ringului, cedand foarte rar in fata adversarului sau, in timp ce Mayweather a incercat sa puncteze mai clar, dar aceasta tactica nu i-a iesit.

Desi, pe durata celor 12 reprize, "Golden Boy" a dominat aproape total lupta, tinandu-si la respect adversarul, arbitrii au dat o victorie la limita, 2-1, pentru cel poreclit "Pretty Boy", care a primit astfel centura de campion mondial WBC la categoria semimijlocie si un cec in valoare de 10 milioane de dolari. Decizia a fost contestata vehement de public.

«Sunt ingrozit»

Leonard Doroftei: "Sunt ingrozit de ceea ce se intampla in lumea boxului. O decizie total gresita din par­­tea arbitrilor, in fa­­voarea lui Mayweat­her, de la care ma asteptam la mai mult. S-a vazut foarte clar ca pe toata durata disputei, Oscar De La Hoya si-a tinut adversarul in corzi.

si-a dorit mai mult victoria. Nu inteleg cum este posibil asa ceva. Par­­ca mi-am adus aminte de lupta dintre mine si Spa­­dafora. Daca pe De la Hoya l-au furat, care e american si in afara de asta un nume mare in box, dar pe mine. Ma bucur ca am luat decizia de a ma retrage din box".