Nationala Romaniei are toate sansele sa se califice la CE de anul viitor. in urma rezultatelor meciurilor de sambata, elevii lui Piturca sunt pe locul doi, la egalitate de puncte cu Bulgaria si la trei puncte in spatele Olandei, care are insa un joc in plus.

Pentru a ajunge la Euro 2008, ne trebuie un parcurs fara greseala in jocurile contra echipelor outsidere - Slovenia, Albania, Luxemburg si Belarus - si patru puncte luate din disputele cu cele doua contracandidate la calificare, Olanda si Bulgaria. Astfel, "trico-lorii" ar aduna 30 de puncte si ar scapa definitiv de emotii.

Un scenariu mai putin fericit pentru romani este acela de a nu lua decat doua sau trei puncte in partidele cu bulgarii si olandezii. in acest caz, vom fi nevoiti sa stam la mana rezultatelor, echipa nationala calificandu-se la CE doar daca una dintre contracandidate va avea cel putin un egal sau o infrangere in fata unei outsidere.

Potrivit calculelor, poate aparea si situatia unei ega-litati perfecte intre noi, batavi si bulgari, in contextul in care meciurile directe se termina nedecis si fiecare isi castiga partidele cu restul nationalelor din grupa.

Atunci, primul criteriu de departajare este cel al golurilor marcate in deplasare in meciurile directe.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.