Presa din Bulgaria si Macedonia anunta ca Hristo Stoicikov are informatii ca Macedonia a vandut meciul din Andorra, dar la ancheta initiata de jurnalistii iberici selectionerul Bulgariei neaga acest lucru si da vina pe faptul ca a fost inteles gresit de ziaristii din tara sa care nu stiu limba spaniola.
Scandalul iscat de arbitrul german Robert Hoyzer, acuzat de trucarea unor partide din Bundesliga la comanda mafiei croate, ar putea scoate la iveala aranjarea altor meciuri mult mai importante.

Cel care a detonat noua bomba este, conform jurnalului "Macedonski Sport", fostul international bulgar Hristo Stoicikov (in prezent selectioner al nationalei de la sud de Dunare, foto), scos vinovat de sursa citata de a fi dezvaluit ca partida dintre Andorra si Macedonia, din preliminariile Cupei Mondiale 2006, Grupa 1 (din care face parte si Romania), a fost vanduta de ex-iugoslavi fotbalistilor din micutul stat din Pirinei.

Federatia macedoneana neaga

La 10 octombrie 2004, Andorra a invins cu 1-0 Macedonia prin golul marcat de Bernaus in minutul 60 de joc, provocand una dintre cele mai mari surprize ale preliminariilor, aducand tarii sale prima victorie dupa 30 de infrangeri consecutive. In meciul din Macedonia, Andorra a reusit sa obtina o remiza alba, rezultat ce a determinat demisia selectionerului Kanatlarovski. Secretarul general al Federatiei Macedonene de Fotbal, Lazar Mitrovski, a respins acuzatiile de trucare a partidei din Andorra.
Dezvaluirile si acuzele din "Macedonski Sport" au avut la baza o informatie din publicatia bulgara "Focus". Aceasta il citeaza pe selectionerul Andorrei, David Rodrigo, care afirma ca Stoicikov a fost intrebat de ziaristi de la televiziunea catalana ce parere are despre scandalul legat de intalnirile manipulate de arbitrul Robert Hoyzer in campionatul Germaniei. Stoicikov a declarat apoi ca dispune de o informatie conform careia macedonenii au vandut meciul cu Andorra.

Dezvaluirile din presa bulgara si cea macedoneana au fost preluate si de catre cotidianul catalan "El Mundo Deportivo" - un apropiat al echipei FC Barcelona, la care Stoicikov a cunoscut consacrarea ca fotbalist -, dar incercarea jurnalistilor iberici de a lamuri situatia a fost sortita esecului.
Stoicikov neaga orice fel de participare la scandal si da vina pe ziaristii bulgari, care nu stiu spaniola si de aceea ar fi interpretat gresit afirmatiile sale.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.