Fotbalistul Adrian Mutu a fost audiat in ancheta din fotbalul italian referitoare la firma de impresariat Gea World, condusa de fiul lui Luciano Moggi, Allessandro. Presa italiana a anuntat ca fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a folosit facturi false in transferul mijlocasului Adrian Mutu la gruparea torineza, facturi ce proveneau de la o societate inexistenta din Londra, condusa de Francesca Romana Dolazza si Massimo Bassoli, ambii fiind retinuti in urma cu cinci zile in urma incasarii mai multor milioane de euro din contributiile publice.

Moggi l-a transferat pe Mutu la Juventus dupa ce internationalul roman a fost dat afara de Chelsea Londra, in urma unui control pozitiv cu cocaina. Moggi i-a oferit cinci ani de contract lui Mutu, desi acesta fusese suspendat timp de sapte luni si nu putea evolua decat incepand cu finalul lunii mai a anului 2005. Fostul director general al torinezilor a prezentat mai multe facturi fictive la club, prin care a castigat milioane de euro, justificand costurile sustinerii "operatiunii Mutu".

Juventus a fost retrogradata in Serie B, in urma scandalurilor meciurilor trucate din Italia, iar intre timp, atacantul roman s-a transferat la Fiorentina, o alta formatie retrogradata in divizia secunda italiana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.