Uniunea Ciclista Internationala a anuntat, luni, ca i-a retras lui Lance Armstrong toate cele sapte titluri din Turul Frantei castigatea intre 1999 si 2005.

Potrivit prosport.ro, decizia vine dupa ce UCI a analizat raportul Agentiei Americane Anti-Doping (USADA) in care americanul era acuzat ca a condus o retea care se ocupa de doparea ciclistilor.

In cele peste 1000 de pagini ale raportului, USADA a dovedit ca Armstrong s-a dopat si a fost initiatorul celei mai mari retele de dopaj din istoria sportului.

"Ciclismul are viitor. Trebuie sa lasam trecutul in spate. Nu este pentru prima data cand sportul a fost la rascruce. Am castigat destule lupte impotriva dopingului si nu trebuie sa ne lasam invinsi de o singura batalie. Lance Armstrong nu are ce cauta in ciclism. UCI il va suspenda si ii va lua titlurile castigate cu ajutorul produselor dopante", a declarat presedintele Uniunii Cicliste Internationale, Pat McQuaid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.