Gimnastul Marius Urzica a declarat, marti, la revenirea delegatiei Romaniei de la Campionatele Mondiale de la Melbourne, ca pentru el este dureros faptul ca si-a incheiat cariera cu o ratare, chiar in Australia, tara in care a castigat primul titlu mondial din cariera, in urma cu 11 ani.

"Acolo am rasarit, m-am lansat pe plan international, castigand prima medalie mondiala, in 1994. Din pacate, o mica ratare m-a facut sa nu intru in finala si sa castig medalia pe care mi-am dorit-o din tot sufletul", a declarat Urzica la sosirea pe Aeroportul Henri Coanda.

Urzica, care anuntase inaintea plecarii ca va fi ultima sa competitie, a mai spus ca delegatia Romania ar fi putut obtine mai mult la CM din Australia. "Chiar daca s-a dat un obiectiv de 1-2 medalii, ne-am fi dorit cu totii mult mai mult si aveam si posibilitatea sa obtinem", a afirmat Urzica. Din cauza oboselii acumulate ca urmare a calatoriei de peste 30 de ore cu avionul gimnastul nu si-a mai amintit cate medalii a cucerit Romania la Mondiale. "Greselile si ratarile au cauzat multe probleme si astfel am terminat doar cu 3 medalii. Sau 4. Cate au fost?", a intrebat Urzica.

Marian Dragulescu, care a adus Romaniei singura medalie de aur, la sarituri, s-a declarat extrem de fericit pentru performanta obtinuta. "Sunt fericit! Mi-am dorit mult o medalie de aur si am obtinut-o. Imi pare rau ca nu am reusit acelasi lucru sau macar sa urc pe podium si la sol", a declarat campionul mondial.

Ioan Suciu, medaliat cu argint in proba de cal cu manere, a spus ca singurul lucru pe care si-l doreste este sa se odihneasca. "Vreau sa ma linistesc si apoi voi decide ce se va intampla cu viitorul meu. Daca mai continui sau renunt. Poate voi lupta si pentru o medalie de aur in viitor, dar acum, nu vreau decat sa ma odihnesc", a afirmat Suciu.

Catalina Ponor, care a castigat medalia de bronz in proba sa favorita, barna, a explicat ca n-a avut emotii in finala, dar ca regreta ca o legare intre elementele exercitiului a costat-o atat de mult. "M-a costat 12 miimi, exact cat era diferenta la nota pentru medalia de aur. Nu toata lumea este robot, sa faca totul cum trebuie. Nu sunt pusa sa iau tot locul intai si ma simt mandra ca am castigat medalia de bronz si n-am terminat in afara podiumului", a declarat Ponor.

Gimnasta a mai spus ca, desi este dezamagita pe de o parte ca n-a obtinut o medalie stralucitoare, considera bronzul drept o victorie personala. "Ne-au lasat antrenorii Belu si Bitang in momente destul de grele, nu au reusit sa continue cu noi, sa ne ajute si sa ne ridice acolo unde am fost. Totusi, nu ne-a daramat faptul ca n-am fost impreuna cu dansii. Cred ca greseam la fel si daca ma antrenam cu ei", a precizat Catalina Ponor, care isi doreste o pauza cat mai lunga, dupa care va decide daca va continua performanta in gimnastica.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.