Desi, inca din 2008, Guvernul a promis ca va premia toti medaliatii de la Jocurile Olimpice din Beijing, nici pana acum sportivii nu au primit o mare parte din bani.

Potrivit prosport.ro, doar dupa ce Elisabeta Lipa a pus presiune pe autoritati, aproximativ 25% din bani, 400.000 de lei, au ajuns in conturile sportivilor.

Totusi, Ministerul de Finante a anuntat, miercuri, ca sumele restante, 1.350.000 de lei, s-au prescris si nu mai pot fi acordate.

Sefa CS Dinamo, Elisabeta Lipa, a declarat ca sunt sanse minime ca sportivii sa-si mai primeasca banii restatnti.

"Am facut o adresa catre Ministerul Finantelor asa cum ne-a cerut premierul Victor Ponta pentru a suplimenta bugetul si pentru a plati sumele, dar am primit un raspuns prin care eram instiintati ca aceste sume nu mai pot fi acordate dupa patru ani. S-au prescris. Mai mult de atat nu putem face!", a explicat ea.

Constantina Dita, medaliata cu aur la maraton in 2008, a declarat ca, daca ar fi tanara, nu ar mai lua-o de la capat in Romania.

"Daca as fi tanara, nu as mai lua-o de la capat in Romania. As zice: nu! Si nu pentru romani, ci pentru cei care conduc tara. Toate statele isi respecta campionii, sportivii in general, numai noi… nu!", a spus Dita, intr-un interviu acordat ziarului ProSport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.