Campioana olimpica Alina Dumitru a castigat, medalia de aur la judo, la categoria 48 de kg, in timp ce Andreea Chitu a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice, la categoria 52 de kg, la Campionatul European din Rusia, de la Chelyabinsk.

La categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru a castigat grupa A, dupa victorii in fata sportivelor Maryna Krot (Ucraina), Lisa Kearney (Irlanda) si Liudmila Bogdanova (Rusia), scrie OnlineSport.ro.

In semifinale, campioana olimpica s-a duelat cu Laetitia Payet (Franta), pe care a invins-o prin ippon, calificandu-se facil in finala.

Ultima oponenta a fost belgiana Charline Van Snick, lupta fiind nedecisa dupa cele 5 minute regulamentare, astfel ca s-a intrat in prelungirile de inca 3 minute. Alina Dumitru a avut nevoie doar de 20 de secunde, pentru a reusi un ippon si a cuceri a opta medalie de aur din cariera.

Citeste intregul aricol pe OnlineSport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.