Pugilistul Lucian Bute a fost desemnat personalitatea sportiva a anului 2011 in Quebec.

In 2011, Bute si-a aparat de trei ori titlul mondial IBF la supermijlocie, aceste performante aducandu-i votul popular in fata altor sportivi canadieni de renume, precum patinatoarea Joannie Rochette (16 %), hocheistul Sidney Crosby (14 %), jucatorul de fotbal american Anthony Calvillo (9 %) si specialistul in arte martiale mixte Georges St-Pierre (7 %).

Un alt sportiv din Quebec aflat pe lista a fost pugilistul Jean Pascal, care a primit doar 1 la suta din voturi. Tenismanul sarb Novak Djokovici, numarul 1 mondial, a ocupat locul sase in acest sondaj.

"Sunt foarte multumit, asta arata ca oamenii din Quebec ma urmaresc si imi apreciaza munca. Faptul ca sunt personalitatea sportiva a anului imi ofera incredere si credibilitate. Multumesc tuturor celor care m-au votat", a declarat romanul "adoptat" de locuitorii din Quebec in urma cu cativa ani, informeaza MEDIAFAX.

Bute considera ca premiul este cu atat mai important cu cat hocheiul este sportul dominant in aceasta provincie. "Este foarte bine pentru box, sunt tot mai multi tineri care vor sa practice acest sport si vreau sa fiu un exemplu pentru ei", a adaugat romanul.

Pentru Lucian Bute, anul 2011 a fost perfect: "M-am batut de trei ori la reteaua Showtime. In plus, mi-am indeplinit visul si mi-am aparat titlul in tara mea natala, Romania. Am invins un semifinalist al turneului Super Six (Glen Johnson). Sunt foarte multumit de acest an si increzator pentru ce va fi in urmatorul an. 2011 a fost perfect pentru mine".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.