Echipa de hochei a Romaniei a tacut la intonarea imnului de stat, dar l-a cantat pe cel al Ungariei.

Hocheistii din nationala Romaniei au tacut la intonarea imnului de stat, dar l-au cantat pe cel al Ungariei. , vineri, la un meci din "Euro Ice-hockey Challenge" de la Miercurea-Ciuc, presedintele FRHG, Tanczos Barna, declarand ca problema, semnalata de presa, "este una falsa si lipsita de orice legatura cu realitatea".

Conform presei, vineri, la partida Romania - Ungaria din cadrul turneului "Euro Ice-hockey Challenge", desfasurata pe patinoarul Vakar Lajos din Miercurea- Ciuc, jucatorii nationalei Romaniei, majoritatea de etnie maghiara, au tacut la intonarea imnului de stat, dar au cantat imnul Ungariei inainte de inceperea meciului.

La finalul partidei, cand s-a intonat din nou "Desteapta-te Romane", jucatorii au pastrat aceeasi tacere ca la inceput, dar au cantat, public, imnul Secuiesc.

"Federatia Romana de Hochei pe Gheata considera nefondate si nemeritate atacurile mediatice la adresa jucatorilor din lotul national de seniori", a spus duminica Tanczos Barna, precizand ca echipa nationala a jucat in perioada 14-17 decembrie trei partide in cadrul Hockey Challenge Cup, castigand, vineri, impotriva Ungariei cu scorul istoric de 4-1, informeaza MEDIAFAX.

"Consideram ca problema imnului national de la meciul cu Ungaria este una falsa si lipsita de orice legatura cu realitatea. La meciul din data de 16 decembrie, inainte de inceperea partidei, s-au intonat imnurile Romaniei si Ungariei. Nationala noastra a castigat partida, cu scorul de 4-1, drept urmare in timp ce se ridica drapelul Romaniei, s-a intonat din nou Desteapta-te romane. Consideram ca acuzele aduse jucatorilor sunt absolut nefondate si nemeritate. Cei 24 de sportivi au dat dovada de daruire totala si vointa extraordinara de a castiga, iar publicul i-a sustinut din primul si pana in ultimul minut", a mai spus Tanczos.

Citeste si:
Istoric: Ce rol are Rusia în conflictul Serbia-Kosovo
Istoric: Ce rol are Rusia în...

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii au deschis anchete in acest caz, in timp ce Federatia Romana de Hochei pe Gheata va propune excluderea din lotul national Under 16 a jucatorilor Antal Alfred, Gereb Istvan si Molnar Akos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.