Antrenorul Gligore Czari a declarat astazi ca vicecampioana Romaniei la handbal masculin, UCM Resita, s-a desfiintat.

  • Gligore Czari: "Nu mai exista sustinere financiara. Este un soc pentru mine si jucatori"

"Din, pacate vestea proasta de care ne temeam cu totii am aflat-o acum, dupa sedinta conducerii: de astazi, echipa UCM Resita se desfiinteaza. Speram cu totii sa nu fie adevatrat, dar presedintele Adrian Chebutiu a venit si ne-a dat vestea. El ne anuntase inainte de inceperea campionatului ca atunci cand nu va mai putea sustine echipa ne va spune in fata. Asta s-a si intamplat astazi. Banuiesc ca s-au purtat discutii si cu autoritatiile locale pentru preluarea echipei, dar se pare ca nu s-a ajuns la o intelegere daca am fost anuntati de desfiintare. Suntem calificati in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, vor urma amenzi si doi ani de suspendare pentru neparticiparea in continuare la competitie, dar se pare ca sunt amanunte asumate. Mi-am dorit enorm sa castigam campionatul si chiar acum cand am ajuns lideri ne-am oprit. Obiectivele se puteau atinge in continuare, dar nu mai exista sustinere financiara. Este un soc pentru mine si pentru jucatori", a spus Czari, relateaza MEDIAFAX.


UCM Resita, in sferturile de finala la Cupa Cupelor


Presedintele Federatiei Romane de handbal, Cristian Gatu, a afirmat, pentru ca nu a primit inca nicio hartie oficiala. "Nu am primit inca o hartie oficiala de retragere a echipei din Liga Nationala. Am tot auzit si noi tot felul, dar oficial nu am primit inca nimic. Federatia va face eforturi sa salveze echipa de la desfiintare. In afara de amenda si suspendarea pe doi ani, Romania va mai pierde si o echipa anul viitor din cupele europene, plus pata morala. Deci, sigur ca facem eforturi sa salvam participarea in Cupa Cupelor", a precizat acesta.

La inceputul lunii in curs, zece jucatori de baza au parasit formatia antrenata de Gligore Czari, ceilalti acceptand sa ramana pana astazi, cand ar fi trebuit achitate restantele salariale, pe ultimele luni.

UCM Resita este vicecampioana en-titre, are la activ castigarea Cupei Romaniei (2010), dar si trei trofee Challenge Cup. In actuala campanie europeana, resitenii s-au calificat in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, desi lotul a fost serios subtiat prin primele plecari de jucatori.

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.