Antrenorii sportivi care poarta costum in ziua unui meci isi motiveaza mai mult jucatorii.

Cercetatorii de la Universitatea din Portsmouth au studiat efectul pe care prezenta antrenorului o are asupra jucatorilor si increderii acestora in propriile competente, descoperind faptul ca si hainele au efect direct asupra perceptiei jucatorilor fata de abilitatie antrenorului.

In conditiile in care antrenorii au rolul de a-i conduce si motiva pe fotbalisti, cercetorii recomanda ca acestia sa poarte costum in ziua unui meci important, deoarece sugereaza putere strategica, factor ideal pentru o confruntare.

"In urma studiului am observat ca antrenorii care poarta costum sunt perceputi ca fiind mai buni strategi decat atunci cand poarta trening, echipamnetul sportiv fiind recomandat doar pentru antrenamente"
, a declarat Richard Thelwell de la Universitatea din Portsmouth, potrivit The Telegraph.

Cercetarea mai releva faptl ca tehnicienii mai slabi, dar in in forma, precum Jose Mourinho, reusesc mai usor sa-si motiveze jucatorii, decat un antrenor mai cu ceva kilograme in plus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.