Cea de-a 45-a editie a galei Super Bowl a fost urmarita, duminica seara, de 111 milioane de telespectatori americani, inregistrand astfel un nou record de audienta, potrivit datelor publicate de Institutul Nielsen, informeaza AFP.

111 milioane de persoane au urmarit pe postul de televiziune Fox cea de-a 45-a editie a finalei NFL, castigata de echipa Green Bay Packers, care a invins echipa Pittsburgh Steelers cu scorul de 31-25.

Anul trecut, finala disputata intre New Orleans Saints si Indianapolis Colts a fost urmarita de 106,5 milioane de telespectatori.
"Aceasta editie a Super Bowl a inregistrat cel mai mare succes pe care l-a obtinut vreodata o liga sportiva", a spus Pat McDonough, de la Institutul Nielsen.

Comparativ cu gala Super Bowl de duminica, finala Cupei Mondiale la fotbal din 2010, disputata intre echipele Spania si Olanda, a fost urmarita de 24,3 milioane de telespectatori, un record pentru un meci de fotbal vizionat la o televiziune americana.

In 2009, Super Bowl a atras 98,7 milioane de telespectatori, iar in 2008, - 97,5 milioane de telespectatori. Cresterea de la an la an a audientelor ilustreaza motivul pentru care advertiserii platesc pana la 3 milioane de dolari pentru un spot de 30 de secunde difuzat in timpul meciului.

Gala Super Bowl a fost benefica si pentru Televiziunea Fox, care a incasat din reclame 250 milioane de dolari, in timp ce impactul economic asupra Dallasului a fost estimat la peste 600 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.