Internationalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, ocupa primul loc in topul celor mai bine platiti 50 de fotbalisti din lume, cu un salariu anual de 12 milioane de euro, conform unui clasament realizat de Sport/Foot Magazine.

Publicatia franceza a luat in considerare doar salariile anuale ale jucatorilor, fara prime sau venituri din publicitate.

Pozitia a doua a topului este ocupata de englezul Wayne Rooney (Manchester United), cu 11,5 milioane de euro, iar pe locul trei se afla argentinianul
Lionel Messi (FC Barcelona), cu 11 milioane de euro.

Ivorianul Yaya Toure, care are la Manchester City un salariu anual de 10,8 milioane de euro, este ocupantul locului 4, fiind urmat de camerunezul Samuel Eto'o (Internazionale Milano, 10,5 milioane de euro), germanul Bastian Schweinsteiger (Bayern Munchen, 9,7 milioane de euro), suedezul Zlatan Ibrahimovici (AC Milan, 9 milioane de euro), brazilianul Kaka (Real Madrid, 9 milioane de euro), englezul John Terry (Chelsea, 9 milioane de euro) si, pe locul 10, de togolezul Emmanuel Adebayor (Manchester City, 8,4 milioane de euro).

Dintre cei 50 de jucatori din top, sapte sunt de la Manchester City, iar cate cinci de la Real Madrid, Manchester United, FC Barcelona si Chelsea. Mai sunt reprezentate cu cate patru fotbalisti formatiile Internazionale Milano si Liverpool, cu cate trei AC Milan si Bayern Munchen si cu cate doi Atletico Madrid si AS Roma.

Echipele Olympique Marseille, Juventus Torino, FC Sevilla, Arsenal si Olympique Lyon au in clasament cate un jucator.

MEDIAFAX prezinta topul integral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.