Unsprezece suporteri sunt cercetati in sapte dosare penale in cazul incidentelor de la meciul Rapid-Steaua, din Cupa Romaniei, si aproape 300 au fost amendati cu 143.000 de lei pentru ca au aruncat cu petarde pe teren in timpul partidei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca in urma audierii celor 280 de suporteri, la sectiile de politie 2, 3, 4, 17, 21, 22 si 25, politistii au deschis sapte dosare penale pentru introducere de materiale pirotehnice pe stadion, in care sunt cercetati 11 suporteri.

Militaru a mai spus ca trei dintre cei 380 de suporteri ai echipei Steaua prezenti la meciul cu Rapid s-au ranit in timpul evacuarii acestora de pe arena "Valentin Stanescu", in urma incidentelor create in prima repriza. El a precizat ca cei trei au suferit "marci traumatice, vanatai si alte echimoze".

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti a mentionat ca, in timpul evacuarii galeriei steliste, au fost incendiate mai multe scaune la Tribuna I si ca la Tribuna a II-a a avut loc un incendiu, pentru stingerea caruia s-a intervenit cu apa si spuma.

"Tot in timpul evacuarii au incendiat mai mult scaune de la Tribuna I. Masura de evacuare a suporterilor stelisti a fost luata de Jandarmerie, arbitru (n.r. - arbitrul central Alexandru Tudor) si ceilalti oficiali care se ocupa cu organizarea meciului. In aceasta masura a cantarit foarte mult faptul ca s-au aruncat foarte multe obiecte in Tribuna 0, unde erau multi copii. La Tribuna II, in care au stat suporteri rapidisti, au fost incendiati aproximativ 30 de metri patrati de scaune. Incendiul a fost stins dupa ce s-a intervenit cu apa si spuma"
, a mai spus Militaru.

  • Intrebat daca ar trebui modificata legislatia in ceea ce priveste accesul suporterilor pe stadioane, pentru a preveni astfel de incidente, Ciocan a precizat ca este un sustinator al acestui lucru.

El a aratat ca la meciul Dinamo - Craiova, cand a insotit galeria echipei Universitatea Craiovei de la intrarea in Bucuresti si pana pe stadion, fiind de fata si la controlul corporal de la intrarea spre peluza arenei, nu s-a gasit nicio petarda asupra niciunui fan.

  • Christian Ciocan a adaugat ca i-a propus presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, ca la controlul corporal de la intrarea pe stadion sa fie de fata si doi politisti cu competente in domeniu, si nu doar agentii firmei de paza a clubului.

"Atunci Politia poate sa-si asume incidentele, si nu doar firma de paza. Astfel, Politia este obligata sa intervina si sa cerceteze cazul, pentru ca in prezent nimeni nu-si asuma responsabilitatea", a spus Christian Ciocan.
Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

El a mai spus ca, asa cum procurorii supravegheaza disputarea partidelor, asa ar trebui si politia sa supravegheze controlul corporal si al bagajelor persoanelor care intra pe stadioane.

Christian Ciocan a sustinut ca sanctionarea cu amenda a persoanelor care intra cu petarde sau artificii pe stadioane nu este o solutie, pentru ca nu poti sa pedepsesti cu amenda o infractiune. El a adaugat ca este impardonabil ca se insulta inteligenta politistilor si ca suporterii tot reusesc sa intre cu petarde pe stadioane.

  • Ciocan a mai spus ca astazi ii va inainta deputatului Silviu Prigoana propunerile sale de modificare a legii, pentru ca acesta s-a aratat receptiv la imbunatatirea activitatii Politiei si pentru ca "are parghiile necesare pentru a introduce direct in Parlament proiectul de lege".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.