Pugilistul roman Lucian Bute si-a aparat cu succes pentru a sasea oara titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO pe americanul Jesse Brinkley, intr-un meci disputat la Centre Bell din Montreal.

In repriza a cincea, Bute l-a trimis la podea pe Brinkley, insa americanul a fost salvat de compatriotul sau, arbitrul de ring, care l-a ajutat sa ajunga la finalul rundei. Brinkley a fost numarat si in repriza a opta, cand a avut nevoie de prezenta medicului deoarece sangera la arcada dreapta.

Bute a continuat in forta, si l-a trimis la podea pe Brinkley in minutul 2.48 din repriza a noua, datorita unui upercut de stanga, acelasi procedeu cu care i-a invins pe Librado Andrade si Edison Miranda. In cele opt reprize, Bute s-a impus cu 10-9 in patru si cu 10-8 in alte doua. In doua runde, a patra si a saptea, a fost declarat invingator Brinkley, cu 10-9.

Lucian Bute a castigat centura mondiala IBF in 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio.

  • Victorie meritata

Romanul si-a aparat pentru prima oara, cu succes, centura mondiala la 1 martie 2008, dupa ce l-a invins, prin KO tehnic, in repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci in care Lucian Bute si-a aparat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre.

A urmat al treilea meci in care Lucian Bute si-a pus centura in joc, impotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, in care romanul l-a surclasat categoric pe adversarul sau, printr-un KO tehnic in repriza a patra. Bute si-a pus din nou centura in joc la 29 noiembrie 2009, la Quebec, in fata mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea dupa patru reprize.

Pugilistul roman si-a aparat pentru a cincea oara titlul mondial in fata columbianului Edison "Pantera" Miranda, intr-o gala ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). Dupa ce a castigat primele doua reprize, Bute a reusit sa-l puna la podea pe Miranda in runda a treia, columbianul fiind numarat de arbitru si nemaiputand continua meciul.

Lucian Bute, in varsta de 30 de ani, are acum 27 de victorii la profesionisti si nicio infrangere. Brinkley, in varsta de 34 de ani, are 35 de victorii (22 prin KO) si 4 infrangeri, informeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
CAMPIONUL nostru, Lucian Bute: 10 Victorii MEMORABILE ale pugilistului
Video  CAMPIONUL nostru -...

"A fost o seara excelenta, va multumesc ca ati fost alaturi de mine. Va iubesc", a declarat Bute dupa meci la Radio Romania Actualitati, potrivit ProSport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.